Aktuálne 09. august 2022

Spoluzakladateľ Pink Floyd Biden je vojnový zločinec. Keby chcel, vojna na Ukrajine by sa zajtra skončila

Postoj
Postoj

Roger Waters v rozhovore pre CNN obhajoval kroky Ruska.

Roger Waters v rozhovore pre CNN obhajoval kroky Ruska.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Biden je vojnový zločinec. Keby chcel, vojna na Ukrajine by sa zajtra skončila
Foto: TASR/AP

Spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters vyvolal svojimi vyjadreniami v rozhovore pre stanicu CNN vlnu kritiky zo strany Ukrajiny. V interview obhajoval kroky Ruska.

Tvrdí, že vojna na Ukrajine je otázkou akcie a reakcie v súvislosti s tým, ako sa NATO približuje k ruským hraniciam. Vyhlásil tiež, že Spojené štáty vojnu predlžujú. „Keby Biden chcel, vojna by sa zajtra skončila,“ povedal.

V rozhovore obhajoval to, že na koncertoch prirovnáva amerického prezidenta k vojnovému zločincovi. Dodal, že Joe Biden prilieva olej do ohňa a to je podľa neho obrovský zločin.

Na rozhovor reagoval aj ruský exprezident Dmitrij Medvedev, ktorý napísal, že „na Západe sú ešte rozumní ľudia“. V Kyjeve boli Watersove názory podrobené ostrej kritike. 

Waters sa v roku 1965 podieľal na založení legendárnej skupiny Pink Floyd. Najskôr bol basgitaristom a neskôr aj textárom a spevákom. Po konfliktoch vnútri kapely ju v roku 1985 opustil a vydal sa na sólovú dráhu. V súčasnosti patrí medzi najlepšie zarábajúcich umelcov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia