Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V kauze poľovnícka chata pokračuje trestné stíhanie pre pytliactvo

Na archívnej snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Videá, ktoré sa dostali vlani v októbri do médií, zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD, advokáti Marek Para a Pavol Gašpar, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák i podnikateľ Miroslav Bödör.

Bratislava/Košice 1. decembra (TASR) – Prípad kauzy poľovnícka chata sa naďalej vyšetruje. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo veci naďalej vedie vyšetrovanie. Viac informácií nie je možné poskytnúť," priblížil pre TASR vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Vyšetrovateľ začal v prípade kauzy poľovnícka chata trestné stíhanie pre prečin pytliactva v auguste.

Ústavný súd (ÚS) SR odmietol v novembri sťažnosť predsedu strany Smer-SD Roberta Fica v súvislosti s minuloročnou kauzou videí z poľovníckej chaty, ktoré ho zachytávali na stretnutiach s ďalšími osobami. Sťažnosť smerovala proti príkazom na vyhotovenie obrazových, zvukových alebo obrazovo-zvukových záznamov Okresného súdu Nitra z 18. apríla a 4. júla 2021. Vyšetrovanie sa aj vtedy týkalo podozrenia z pytliactva. Smer-SD na otázky TASR k rozhodnutiu ÚS doteraz nereagoval.

Videá, ktoré sa dostali vlani v októbri do médií, zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD, advokáti Marek Para a Pavol Gašpar, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák i podnikateľ Miroslav Bödör.

Predchádzajúce trestné stíhanie v prípade zrušil trenčiansky krajský prokurátor. Dôvodom je, že vyšetrovateľa Martina J., ktorý prípad realizoval, obvinili pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s vedením vyšetrovania.

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) priblížil, že prípad je v štádiu vyšetrovania po vznesení obvinenia a vykonávajú sa procesné úkony. "Bližšie sa ÚIS vzhľadom na stav vyšetrovania a neverejnosť prípravného konania k veci nebude vyjadrovať," uviedli z tlačového odboru rezortu vnútra.

Trestné stíhanie sa v kauze poľovníckej chaty viedlo aj predtým, vtedy ho zrušila nitrianska krajská prokuratúra pre nezákonnosť.