2022-08-05 16:50:00
Ford Explorer Čína
Ford Explorer Čína
Zdroj: Ford

FOTO: Ford Explorer pre Čínu má presne to, čo chýba Exploreru pre Európu

Ford predstavil nový model určený na čínsky trh. Je to faceliftovaný Explorer.

Ford postupne prenáša čoraz viac modelov určených na jeden konkrétny trh na globálne trhy tak, aby zväčšil svoju ponuku a oslovil väčší počet zákazníkov. O svojom novom čínskom modeli píše, že americká sofistikovanosť sa stretla s čínskou sofistikovanosťou. Ktovie, či takto nastavená komunikácia bude úspešná. Model však má z nášho pohľadu niečo, čo európskemu kolegovi chýba.

Pritom ide o to isté auto, ktoré vychádza z americkej súčasnej generácie modelu Explorer, ktorá na trh prišla ešte v roku 2019. Lenže kým Európan dostal Explorer prakticky bez zásadných úprav a v plug-in hybridnej podobe (ktorá je už pár rokov dostupná aj na domácom americkom trhu), do Číny prišlo auto s osvieženou tvárou a bohatšou výbavou. A najmä s veľkým displejom, ktorý európskemu a taktiež americkému modelu chýba. Treba ale povedať, že málokto mimo Číny by čakal taký obrovský displej, aký dostal tento čínsky variant. Uhlopriečka má 27 palcov a displej už Ford namontoval do modelu Evos, ktorý ale v Európe nemáme k dispozícii. Auto stojí na 21-palcových kolesách, má inú grafiku svetlometov i inú mriežku chladiča.

A ak by ste očakávali, že takýto displej sa časom objaví aj v USA a v EÚ, môžete si pripraviť smutnú grimasu, lebo toto riešenie zostáva vyhradené pre čínu. Možno pri ďalšom facelifte...


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo