Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Za krádež tovaru na babskú jazdu dostala mladá žena podmienečný trest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nákupnom vozíku sa nachádzalo viac ako 150 položiek v hodnote takmer 500 eur, prevažne kozmetika.

Prievidza 23. októbra (TASR) - Podmienečný trest odňatia slobody na tri mesiace so skúšobnou dobou 13 mesiacov uložil sudca Okresného súdu (OS) v Prievidzi 18-ročnej žene, ktorá ukradla z obchodného domu plný nákupný vozík tovaru. Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa sa žena pred sudcom ku krádeži priznala a povedala, že tovar potrebovala na babskú jazdu.

Doplnil, že v nákupnom vozíku sa nachádzalo viac ako 150 položiek v hodnote takmer 500 eur, prevažne kozmetika. "Žena postupne vkladala tovar do nákupného vozíka a potom v samoobslužnej pokladničnej zóne zaplatila 79 centov za sladkosť. Zvyšný tovar nenablokovala a odviezla ho z predajne. Pracovník bezpečnostnej služby ju dobehol na parkovisku a následne ju zadržali policajti," uviedol Tarabus.

Po troch dňoch v policajnej cele predviedli policajti obvinenú ženu pred sudcu OS Prievidza, keďže prokurátor v takzvanom superrýchlom konaní podal na obvinenú obžalobu. "Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým jej za prečin krádeže uložil výchovný podmienečný trest. Zohľadnil pritom poľahčujúce okolnosti, keďže žena sa k spáchaniu trestného činu priznala, trestný čin úprimne oľutovala a pred spáchaním trestného činu viedla riadny život," dodal hovorca krajského súdu v Trenčíne.