Denník N

Vlkanovský Gevorkyan prevzal biznis dvoch európskych konkurentov a chce aj fabriku z centra amerického oceliarstva

Zakladateľ a riadiaci líder firmy Artur Gevorkyan. Foto N - Tomáš Benedikovič
Zakladateľ a riadiaci líder firmy Artur Gevorkyan. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Firma vo Vlkanovej pri Banskej Bystrici zrýchlila svoj rast po vstupe na burzu a príchode nových akcionárov.
  • V krátkom slede Gevorkyan kúpil biznisy prvých dvoch zahraničných firiem a pozerá sa aj po ďalších.
  • Už v tomto roku majú celkové tržby firmy prekročiť 90 miliónov eur, čo je raz toľko ako pred covidom.

Podnik na práškovú metalurgiu vo Vlkanovej pri Sliači, ktorý vybudoval podnikateľ arménskeho pôvodu Artur Gevorkyan, zaujal v posledných rokoch rýchlym rastom a úspechom na pražskej burze. Od investorov na nej získal na ďalší rozvoj už dohromady 29 miliónov eur.

Teraz však majiteľ rovnomenného podniku Gevorkyan informuje aj o tom, že začal skupovať podnikanie svojich zahraničných konkurentov.

Po švédskom podniku, ktorého biznis prevzal už na prelome minulého a tohto roku, kúpil teraz ďalší v Poľsku. Oba pôsobia podobne ako Gevorkyan v odvetví práškovej metalurgie, čo je jeden zo spôsobov výroby kovových komponentov.

Navyše o odkúpení tretej takejto fabriky dokonca rokuje aj v americkej Pensylvánii, ktorá je centrom oceliarstva USA, a práve tam má svoje hlavné sídlo aj vlastník košických oceliarní U. S. Steel.

O svojom novom zahraničnom raste v krátkosti porozprával Gevorkyan na nedávnej diskusii, ktorú organizoval poradca pre podnikanie Dominik Orfánus. A viac o ňom ešte podnikateľ prezradil zúčastneným novinárom.

Viac o nových akvizíciách Gevorkyanu

  • Vo Švédsku kúpil podnikanie divízie práškovej metalurgie tamojšej firmy

    Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Priemysel

Ekonomika

Teraz najčítanejšie