Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po celom Slovensku zasahovala NAKA. Dôvodom mali byť ekonomické machinácie v NDS
Zdielať na

Po celom Slovensku zasahovala NAKA. Dôvodom mali byť ekonomické machinácie v NDS

Archívne video Archívna reportáž

Archívna reportáž: Nový šéf NAKA

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ aktuálne na Slovensku prebieha rozsiahly zásah Národnej kriminálne agentúry. Policajti zaisťujú osoby a dokumenty, ktoré majú súvis s Národnou diaľničnou spoločnosťou.

"NAKA dnes od skorých ranných hodín vykonáva úkony na území celého Slovenska, ktoré súvisia s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti. Bližšie informácie poskytneme až keď to procesná situácia dovolí," informovala vedúca oddelenia komunikácie Prezídia policajného zboru SR, Andrea Dobiášová. Podľa informácií TV JOJ zásah NAKA má súvisieť s Národnou diaľničnou spoločnosťou a machináciami pri verejnom obstarávaní NDS.

Desiatky policajtov sa mali zamerať na priestory v Bratislave, Poprade, Žiline a Trenčíne. V ich rukách mali do tejto chvíle skončiť dokumenty, ktoré mali potvrdiť machinácie v rámci verejného obstarávania v Národnej diaľničnej spoločnosti. Policajti mali zadržať aj niekoľko ľudí. Niektorí z nich už boli v spojitosti s vyšetrovaním podvodov v NDS vo väzbe.

"Vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a s tým súvisiacich trestných činov vykonáva dozor prokurátor Úrad Špeciálnej prokuratúry. Vzhľadom na prebiehajúce úkony bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť, aby neprišlo k zmareniu trestného konania," vyjadrila sa hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Nie je to prvýkrát, keď kukláči sa v jeden deň, takto vo veľkom zamerali na osoby a budovy, ktoré boli prepojené s NDSkou. Aj v polovici júna tohto roku zasahovali v Bratislavskom a Žilinskom kraji prehľadali niekoľko domov a nebytových priestorov. Zadržali niekoľko vyššie postavených zamestnancov NDS-ky. Podľa ministra dopravy vtedy potvrdil, že by zásah mal súvisieť s nehospodárnym nakladaním majetku diaľničnej spoločnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy