Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kúpanie poslankyňu môže stáť pokutu za tisíce eur
Zdielať na

Kúpanie poslankyňu môže stáť pokutu za tisíce eur

BRATISLAVA / Konanie v prípade kúpania sa poslankyne Romany Tabák z hnutia OĽaNO v tatranskom potoku môže trvať až dva roky.

Poslankyňa pridala na sociálnu sieť fotografiu, ako sa kúpe v Studenom potoku, ktorý je súčasťou rezervácie Tatranského národného parku. Turisti sa tam ale nesmú pohybovať mimo vyznačeného chodníka a hrozí za to pokuta do výšky 3 319 eur. Poslankyňa si chybu verejne priznala. Dĺžka konania bude závisieť aj od toho, či bude rešpektovať rozhodnutie prvostupňového orgánu.

Vlnu kritiky spustila fotografia poslankyne OĽaNO Romany Tabák, na ktorej sa kúpe v tatranskom potoku. Aj keď podľa niektorých nie je kúpanie v potokoch zakázané, podľa správy TANAPu ide o chránené územie a takéto priestupky by sa nemali tolerovať. Prípadom sa zaoberá aj Slovenská inšpekcia životného prostredia.

Poslankyňa zverejnila fotografiu na svojom profile na sociálnej sieti. O niečo neskôr svoj príspevok odstránila, pretože mnohých Slovákov jej konanie pobúrilo. "Ja som chcela len ľudí vyzvať, aby dovolenkovali na Slovensku a ja sa otužujem už piaty rok, tak vždy ľudí chcem povzbudiť, aby to vyskúšali tiež, ale som si neuvedomila, že robím niečo zlé," hovorí Romana Tabák. 

Miesto označila ako studenovodské vodopády

Nakoniec sa opravila, že sa nekúpala priamo v nich, ale na bližšie neurčenom mieste Studeného potoka. To však podľa správy parku na situácii nič nemení. "Každý rok robíme kampaň, preto aby ľudia, ktorí navštívia toto vzácne územie, práve túto činnosť nerobili," informuje riaditeľ správy TNAPu Pavol Majko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy