Samsung ukázal monitor v tvare plachetnice. Zaoblený displej je možné aj otáčať

Monitor, ako žiaden iný. Samsung Odyssey Ark je najväčším zaobleným monitorom na svete. Je ho dokonca možné aj otáčať o 90 stupňov.

21.01.2022 08:00
Samsung, Odyssey Ark, monitor Foto:
Monitor ponúka 4K rozlíšenie a obrovskú 55-palcovú plochu.
debata

Zaoblené počítačové monitory síce stále nie sú štandardom, no postupne sa dostávajú aj do rúk bežných spotrebiteľov. Ich netradičný zaoblený displej má užívateľa viac “vtiahnuť” do deja a efektívnejšie pracovať s periférnym videním. Pravdou však je, že zaoblenie je zväčša minimálne a výsledný efekt ľahko spochybniteľný. Na stole však vyzerajú dobre. Samsung na začiatku roka predstavil monitor, ktorý sa len tak nevidí. Nielen, že je zaoblený viac, než býva zvykom, ale má aj obrovské rozmery a je ho možné otáčať. Obraz vás tak nemusí obklopiť len po stranách, ale aj zvrchu. Len si to predstavte – vďaka vertikálne otočenému obrazu s 55 palcovou uhlopriečkou je to akoby ste mali nad sebou umiestnené tri nezávislé monitory.

Cenu ani dostupnosť monitora Odyssey Ark... Foto: Samsung
Samsung, Odyssey Ark, Cenu ani dostupnosť monitora Odyssey Ark Samsung zatiaľ nezverejnil.

Monitor s názvom Odyssey Ark vyráža dych už na prvý pohľad. Okrem 55-palcového panelu ponúka aj 4K rozlíšenie, pomer strán 16:9 a masívny podstavec s funkciou pivot. Namiesto OLED disponuje vlastnou technológiou Quantum Mini LED a ponúka vysokú obnovovaciu frekvenciu 165 Hz. Tá je síce nadpriemerná, no nie najvyššia a tak profesionálnym hráčom stačiť nemusí.

Využiteľnosť tak veľkej plochy pri vertikálnom otočení panelu má garantovať funkcia MultiView, ktorá dokáže rozmiestniť tri obrazovky pod sebou. Samsung však nespresnil, či môžu pochádzať z troch rôznych zdrojov alebo v skutočnosti ide len o tri okná umiestnené pod sebou priamo v operačnom systéme. Cenu a dostupnosť Odyssey Ark Samsung zatiaľ neprezradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #monitor #Odyssey Ark #zaoblený displej