Kaliňák nevylúčil návrat do politiky. Podľa neho ho tam volajú "nezákonné obvinenia"

Exminister vnútra a člen predsedníctva Smeru Robert Kaliňák nevylúčil návrat do politiky. Volajú ho tam podľa neho "nezákonné obvinenia".

05.02.2023 17:24
Robert Kaliňák Foto:
Robert Kaliňák
debata (25)

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga je ochotný rokovať o spolupráci s expremiérom Mikulášom Dzurindom, ak to pomôže poraziť Smer. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Video
Kaliňák: Z polície nám chodia obálky s USB kľúčmi a fotografiami

Septembrový termín predčasných parlamentných volieb je podľa Šeligu výsledkom dohody bývalej koalície. Zopakoval, že by podporil aj júnový termín, ak by Smer a Hlas zahlasovali za zvýšenie ústavnoprávnej ochrany Špecializovaného trestného súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry.

Kaliňák v tejto súvislosti skonštatoval, že volebná kampaň sa bude spájať s kriminalizáciou opozície, pretože súčasná vláda podľa neho nemá žiadne výsledky.

Kaliňák zopakoval, že jeho obvinenie z korupcie je nezmyselné a nelogické. Ide podľa neho o politicky motivovaný proces. „Je to vec, kedy kajúcnici, ktorí majú za sebou 18-miliónový daňový podvod, sa chcú dostať z veľmi ‚obrovskyročného‘ väzenia, ktoré môžu mať, tým, že si budú vymýšľať na ľudí, ktorých niekto označí,“ skonštatoval.

Robert Kaliňák, obvinenie Čítajte viac Kaliňák s Brhelom obvinení za 1,1 milióna eur na úplatkoch. Je to úplná blbosť, hovorí Kaliňák

Šeliga odmietol, že by polícia konala podľa pokynu politikov. „My nezasahujeme do roboty policajtov, prokurátorov a vyšetrovateľov,“ povedal. V tejto súvislosti skritizoval, že Generálna prokuratúra SR ešte vlani zrušila obvinenie šéfa Smeru Roberta Fica a ďalšej trojice osôb z kauzy Súmrak. „O vine alebo nevine má rozhodovať súd, nie pán Žilinka,“ doplnil.

Robert Kaliňák Čítajte viac Kaliňák považuje svoje obvinenie za absurdné a smiešne. Z polície nám chodia obálky s USB kľúčmi a fotografiami
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák