Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Salvádorský súd ukončil trestné konanie po smrteľnej tragédii

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prokurátori pôvodne vzniesli voči vedúcim predstaviteľom klubu a personálu štadióna obvinenie zo zabitia a nedbalosti pri organizácii stretnutia.

San Salvador 3. júna (TASR) - Salvádorský súd ukončil trestné konanie voči trom funkcionárom futbalového klubu Alianza a dvom vysokým predstaviteľom zo štadióna Cuscatlan, kde došlo v sobotu 20. mája k hromadnej tlačenici. Tá si vyžiadala deväť ľudských životov a desiatky zranených.

Prokurátori pôvodne vzniesli voči vedúcim predstaviteľom klubu a personálu štadióna obvinenie zo zabitia a nedbalosti pri organizácii stretnutia. Funkcionári sa však vyhli trestu odňatia slobody tým, že príbuzným zosnulých a zraneným zaplatia odškodné. Podľa jedného z obhajcov Miguela Anayu dostanú rodiny obetí 5000 až 10.000 dolárov, pričom zranení majú dostať 30 dolárov za každý deň, ktorý boli práceneschopní.

Nešťastie sa stalo v hlavnom meste San Salvador počas štvrťfinálového ligového zápasu medzi dvoma historicky najúspešnejšími tímami krajiny Alianza FC a Club Deportivo FAS. Stretnutie prerušili po štvrťhodine hry. Po zistení, že na zápas sa predalo viac vstupeniek, ako je kapacita štadióna, vypukla panika a tlačenica.

Podľa pôvodných informácií mal byť počet obetí 12, tento týždeň ho však upravili na deväť. Zmätok spôsobil veľký počet ľudí prevezených do nemocníc. Informácie priniesla agentúra AFP.