Volkswagen aj napriek kríze očakáva tento rok výrazné zotavenie predaja aj tržieb

Druhá najväčšia automobilka sveta zaznamenala vlani tržby na úrovni 222,9 miliardy eur, čo predstavuje pokles o 11,8 %. Predaj áut klesol o 15,2 %. V obidvoch ukazovateľoch by firma mala tento rok zaznamenať výrazný rast, tvrdí.

26.02.2021 17:12
Volkswagen Foto: ,
Volkswagen sa na tento rok díva s pomerne veľkým optimizmom.
debata (2)

Po výraznom poklese predaja aj tržieb v minulom roku pre problémy spojené s pandémiou nového koronavírusu očakáva automobilka Volkswagen tento rok zotavenie. Tržby klesli vlani o takmer 12 % a predaj o viac než 15 %, napriek tomu sú výsledky podľa firmy dobré.

„Volkswagenu sa v minulom roku podarilo zvládnuť dôsledky pandémie na svoje aktivity a súčasne položiť dôležité strategické základy pre svoju transformáciu,“ uviedol finančný riaditeľ automobilky Frank Witter, ktorého citovala agentúra Reuters.

Druhá najväčšia automobilka sveta zaznamenala vlani tržby na úrovni 222,9 miliardy eur, čo predstavuje pokles o 11,8 %. Predaj áut klesol o 15,2 %. V obidvoch ukazovateľoch by firma mala tento rok zaznamenať výrazný rast, podrobnosti však nezverejnila.

„Finančné výsledky, ktoré máme v súčasnosti k dispozícii, sú omnoho lepšie, než sa pôvodne očakávalo, a ukazujú, čo všetko je naša spoločnosť schopná zvládnuť, najmä v období krízy,“ dodal Witter, podľa ktorého chce Volkswagen s dobrými výsledkami zaznamenanými v závere minulého roka pokračovať aj v tomto roku.

Spoločnosť sa aj napriek poklesu tržieb a dodávok v minulom roku rozhodla, že dividendy ponechá na pôvodnej úrovni. Akcionári by tak mali opäť dostať na jednu prioritnú akciu 4,86 eura a na kmeňovú akciu 4,80 eura. Spoločnosť Refinitiv pritom očakávala, že v prípade prioritných akcií klesnú dividendy na 3,35 eura.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #predaj áut