Na hlavný obsah

Cez víkend sa na očkovanie môžu okrem učiteľov prihlásiť aj predavači, vodiči MHD či taxikári

Pripravených je takmer 30 000 termínov.

Cez víkend sa na očkovanie môžu okrem učiteľov prihlásiť aj predavači, vodiči MHD či taxikári
Na snímke fľaštička s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca. Foto: TASR/AP

Na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa cez víkend (27. – 28. 2.) môžu už prihlásiť okrem učiteľov aj predavači, vodiči hromadnej dopravy, taxikári, kontrolóri mestskej hromadnej dopravy, palubný personál lietadla či sprievodcovia a vlakvedúci v osobnej železničnej doprave.

Prihlásiť sa budú môcť ľudia od 18 do 55 rokov, pripravených je 27 000 termínov. Na sociálnej sieti o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Rezort k zmenám v prioritizácii pristúpil z dôvodu priameho kontaktu týchto ľudí s verejnosťou počas výkonu ich práce. Ako doklad vo vakcinačnom centre poslúži potvrdenie od zamestnávateľa.

V prípade predavačov pôjde o subjekty prevádzkujúce maloobchodnú prevádzku alebo prevádzku poskytujúcu služby, ktoré sú nevyhnutné pre chod krajiny, a ktorých prevádzka je pre verejnosť aj v čase pandémie a prísnych opatrení z dôvodu nevyhnutnosti otvorená. Možnosť na očkovanie dostanú výlučne tí, ktorí prichádzajú do priameho kontaktu s klientom, napríklad predavači pri pokladniach,“ píše ministerstvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko