Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Paraalpská lyžiarka H. Farkašová skončila štvrtá v slalome

Na archívnej snímke Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou. Foto: TASR/AP

Ďalšia slovenská reprezentantka Natália Mintálová v kategórii stojacich vypadla v 2. kole, Petra Smaržová v rovnakej kategórii sa s traťou Olympia lúčila už v 1. kole.

Lillehammer 22. januára (TASR) - Slovenská paraalpská lyžiarka Henrieta Farkašová obsadila v sobotu na majstrovstvách sveta v nórskom Lillehammeri štvrté miesto v slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených. Tesne jej tak unikla štvrtá medaila, na prebiehajúcich MS vybojovala zatiaľ tri cenné kovy - zlato v zjazde a super-G a striebro v obrovskom slalome.

Od bronzovej priečky Talianky Vozzaovej ju delilo 94 stotín sekundy. Zvíťazila Britka Fitzpatricková. "Prvé kolo sa mi šlo veľmi ťažko. Bola som celá nejaká zatvrdnutá, nevedela sa vôbec chytiť. Navyše som jazdila v záklone, nevedela sa prehadzovať v oblúku, tam som nabrala veľkú stratu," uviedla pre SPV Farkašová, ktorá si v druhom kole s navádzačkou Evou Trajčíkovou vylepšili dojem: "Bolo otvorenejšie, to mi viac vyhovuje. A som rada, že som tie preteky zakončila predsa len s lepším pocitom. Slalom je moja najväčšia slabina, musím v ňom ešte potrénovať. Aby som v Pekingu podala aj v ňom čo možno najlepší výkon."

Ďalšia slovenská reprezentantka Natália Mintálová v kategórii stojacich vypadla v 2. kole, Petra Smaržová v rovnakej kategórii sa s traťou Olympia lúčila už v 1. kole. Šampionát v Nórsku vyvrcholí v nedeľu pretekmi v paralelnom slalome.



MS v Lillehammeri



ženy

slalom – zdravotne znevýhodnené
:
1. Fitzpatricková (V. Brit.) 1:29,87 min.,
2. Staryová (Rak.) +0,53 s,
3. Vozzaová (Tal.) +3,98,
4. Henrieta FARKAŠOVÁ (SR, navádzačka Trajčíková) +4,92

stojace:
1. Aarsjoeová (Švéd.) 1:27,30,
2. Vorončikinová (Rus.) +4,44,
3. Gosselinová (Kan.) +13,19, ....
Natália MINTÁLOVÁ (SR) nedokončila 2. kolo,
Petra SMARŽOVÁ (SR) nedokončila 1. kolo

sediace:
1. Forsterová (Nem.) 1:41,38,
2. Kivirantová (Fín.) +14,41,
3. Stephensová (USA) +30,94