Na hlavný obsah

Pútnikov v Nitre neodradilo na sviatok sv. Cyrila a Metoda ani počasie

Boli na miestach spojených s ich pôsobením.

Stovky veriacich sa zišli v Nitre na celonárodnej púti na výročie svätého Cyrila a Metoda. Omšu na Svätoplukovom námestí celebroval košický arcibiskup Bernard Bober. Prišli na ňu aj ďalší slovenskí katolícki biskupi spolu s veriacimi, ktorých neodradilo ani nepriaznivé počasie.

Medzi pútnikmi na nitrianskom námestí boli aj cyklisti z orolskej púte a napríklad i veriaci z východného Slovenska. Vierozvestcov si prišli aj v daždi osobne uctiť na miestach, ktoré sú spojené s ich pôsobením.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Tí, ktorí prišli, prejavili svoju vieru a určitým spôsobom všetci sa tešíme dažďu,“ skonštatoval Viliam Judák, nitriansky diecézny biskup.

V liturgickom sprievode na začiatku omše niesli v pozlátenej neogotickej presklenej schránke relikviu svätého Cyrila, kúsok z jeho kľúčnej kosti.

Košický arcibiskup Bernad Bober v homílii hovoril o dôležitosti duchovných hodnôt v našej spoločnosti a o nezastupiteľnom mieste Cirkvi v jej živote.

Pripomenul jej službu počas pandémie i utečeneckej krízy. Apeloval na zástupcov štátu, aby už nikdy nezatvorili kostoly tak, ako to bolo počas pandémie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko