Denník N

Jedinečný a nezabudnuteľný Olympijský festival v Šamoríne zabaví veľkých i malých

Najväčší a najdlhší športový festival na Slovensku, ktorý sa koná do 8. augusta, priniesol do areálu x-bionic sphere v Šamoríne atmosféru olympijských hier v Tokiu a tiež veľa zábavy, športu a dobrého jedla. Pre záujemcov sa festivalové brány otvárajú bezplatne každý deň až do skončenia olympijských hier.

Medzi návštevníkmi majú veľký úspech športoviská. Kým deti športujú a zabávajú sa, rodičia môžu relaxovať v oddychovej zóne. Olympijský festival organizuje v Šamoríne Slovenský olympijský a športový výbor. Záujemcovia si jeho program môžu nájsť na webe www.olympic.sk/festival. Na tomto webovom sídle Slovenského olympijského a športového výboru je pre čitateľov k dispozícii aj bohaté spravodajstvo z Tokia s reportážami či rozhovormi so slovenskými športovcami.

29 rôznych športov na jednom mieste

Celkovo si návštevníci Olympijského festivalu môžu počas 17 dní vyskúšať až 29 rôznych športov. Každé dieťa, ktoré príde na Olympijský festival do Šamorína, dostane pri vstupe špeciálnu hraciu kartu so šiestimi prázdnymi políčkami. Úlohou detí je vyskúšať si aspoň šesť športov a získať všetky pečiatky. Deti za vyplnené pečiatky získajú diplom a v ten deň môžu využiť zľavu vo vodnom svete x-bionic aquatic sphere. Celodenný vstup budú mať za cenu trojhodinového.

„Možno práve toto je cesta, ako motivovať deti k tomu, aby sa vrátili k športu. A ak aj nie, budú mať možnosť zažiť to, čo my v športe zažívame pravidelne – emócie, radosť, smiech či súťaženie. Nie každý môže byť olympijský víťaz, ale každý sa môže športom baviť,“ povedal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Okrem stálych športovísk, medzi ktoré patrí atletika, futbox, box aréna, gymnastika, lezecká stena, umelá ľadová plocha, stolný tenis a mnohé ďalšie, je každý jeden deň venovaný konkrétnemu športu.

Skvelá výplň prázdninových dní

Už počas prvého víkendu navštívili Olympijský festival tisícky návštevníkov.

„Syn nám dal na víkend svoje deti a my sme hľadali program, kam ich vziať. Manžel prišiel s týmto a spravili sme dobre. Je to super zážitok, na ktorý len tak nezabudneme. Aj pre nich je to lepšie, ako byť niekde v detskom kútiku,“ zhodnotila návštevníčka Júlia, ktorá festival navštívila so svojimi vnúčatami.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

„Je to jedinečné podujatie. Úprimne, až toľko sme od toho nečakali. Organizácia je na slušnej úrovni a príchod sem neľutujeme,“ hovorí popri vychutnávaní chladených nápojov Lucia.

Pre návštevníkov sú okrem športovísk pripravené aj gastrozóna aj partnerské zóny, v ktorých si partneri podujatia pripravili zaujímavý program. K dispozícii sú v partnerskej zóne beerpong, pingpong, pexeso i dáma, ale aj hracie konzoly či virtuálna realita a oddychová zóna. Návštevníci mohli v zóne získať viacero hodnotných cien. Už v sobotu 31. júla sa môžu tešiť aj na Dominiku Mirgovú a Tárajka a Popletajka. Pripravená bude aj autogramiáda súčasných olympionikov, ktorí sa už vrátili z Tokia, ale aj športových hviezd minulosti. Ambasádormi Olympijského festivalu sú Anastasia Kuzminová, Róbert Vittek, Dominika Cibulková a Expl0ited.

„Akurát som boxoval proti môjmu kamarátovi Alexovi, s ktorým sme sem prišli. Dostali sme helmy a rukavice, bola to zábava!“ nadšene rozprával 12-ročný Marek.

Bezplatná doprava do Šamorína

Slovenský olympijský a športový výbor spolu s partnerom podujatia SATUR zabezpečuje počas víkendov bezplatnú kyvadlovú dopravu z Bratislavy na festival a späť. Spred bratislavského Istropolisu odchádza vždy v sobotu a v nedeľu o 10.30 h a z x-bionic® sphere do Bratislavy o 20.30 h.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Olympijské Slovensko

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie