Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Premiér: Znepokojuje ma aktuálne dianie v Bratislave

Eduard Heger, archívne foto. Foto: TASR Jaroslav Novák

Polícia situáciu monitoruje, na rozpustenie zhromaždenia nevidí zákonný dôvod, podľa slov viceprezidenta Policajného zboru Róberta Bozalku na mieste nedochádza k vážnemu narušeniu verejného poriadku.

Bratislava/Prievidza 29. júla (TASR) – Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) je znepokojený dianím pred Prezidentským palácom v Bratislave. „Každý má právo vyjadriť svoj názor, no mal by to urobiť slušne a bez toho, aby obmedzoval slobodu druhých," povedal v reakcii na štvrtkový protest odporcov očkovania, ktorí zablokovali dopravu v okolí Hodžovho námestia.

Heger, ktorý je na pracovnej ceste v regióne hornej Nitry, zároveň prostredníctvom videa na sociálnej sieti upozornil, že Slovensko je v súčasnosti na prahu tretej vlny pandémie. „V hre sú zdravie a životy našich blízkych. Ochránime ich jedine tak, že sa budeme správať zodpovedne," zdôraznil

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Protestujúci zablokovali okolité ulice. Polícia situáciu monitoruje, na rozpustenie zhromaždenia nevidí zákonný dôvod, podľa slov viceprezidenta PZ Róberta Bozalku na mieste nedochádza k vážnemu narušeniu verejného poriadku.