Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda na klzkej ceste: Čelná zrážka v protismere
Zdielať na

Nehoda na klzkej ceste: Čelná zrážka v protismere

BIDOVCE / Traja študenti dnes ráno namiesto školy skončili v nemocnici. Pri obci Bidovce v okrese Košice okolie sa čelne zrazili s oproti idúcim autom. 19-ročnému vodičovi musel prísť na pomoc aj záchranársky vrtuľník.

Mladí muži cestovali do školy

Už letmý pohľad okoloidúcich na zdemolované autá vyzeral desivo. V aute sa viezli traja mladí muži. Pravdepodobne mali namierené do školy, keďže v ruksakoch mali knižky. Po zrážke ostali dvaja z nich v aute zakliesnení. 

"Zakliesnené boli dve osoby. Z toho jednej sme pomohli, tá vyšla sama. V podstate jednu sme vyprosťovali za použitia hydraulického náradia," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Bidovce Marcel Reisz. 

Prišli aj záchranári s vrtuľníkom

Stalo sa to v miernej zákrute, naďaleko Košíc pri obci Bidovce. Kvôli vážnym zraneniam mladého muža museli privolať na pomoc okrem sanitiek aj záchranárov s vrtuľníkom. "Najhoršie bol na tom vodič, ten bol za volantom," povedal Reisz. "Vodič Volkswagenu Golf pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Pri prejazde zákrutou dostal šmyk a prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s vozidlom značky Škoda Fabia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.  

"Vodič bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice," potvrdila Ivanová Devätnásťročný vodič dostal pravdepodobne na klzkej a neupravenej ceste šmyk. Následne prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s oproti idúcim autom. 

Zranení utrpeli úraz hlavy aj končatín 

"Dopravná nehoda si vyžiadala štyroch zranených. Utrpeli najmä povrchové poranenia celého tela, úraz hlavy, ale aj končatín," informovala hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. V druhom aute sa viezol vodič sám. Aj on utrpel pri zrážke zranenia, s ktorými ho záchranári previezli do nemocnice. "Vodič vozidla Fabia bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," poznamenala Ivanová. 

Jeden jazdný pruh bol úplne uzavretý. Cestu v obidvoch smeroch riadili policajti. "Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti, aj miera zavinenia jej účastníkov budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla Ivanová. 

Námraza na ceste dopomohla nehode

Pod nehodu sa pravdepodobne podpísali aj ranné primrznuté cesty. "Tak isto z vozidla unikali prevádzkové kvapaliny, olej. Posypali sme to sorbentami," dodal Reisz. "Vodičovi Volkswagenu Golf bolo na zistenie prítomnosti alkoholu odobratý biologický materiál," uviedla Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy