Na hlavný obsah

Nemecko považuje ukrajinské útoky na ruské územie za legitímne podľa medzinárodného práva

Cieľom útokov dronov na ruské územie sa stala aj Moskva.

Nemecko považuje ukrajinské útoky na ruské územie za legitímne podľa medzinárodného práva
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Nemecko považuje ukrajinské útoky na ruské územie za legitímne podľa medzinárodného práva. Na stredajšej (31. 5.) tlačovej konferencii to povedal vládny hovorca Steffen Hebestreit. Rusko v posledných dňoch ohlásilo niekoľko náletov bezpilotných strojov, ktoré pripisuje Ukrajine.

Cieľom útokov dronov na ruské územie sa stala tiež ruská metropola Moskva. Bezpilotné stroje zasiahli niektoré z najprestížnejších moskovských častí vrátane Leninského prospektu alebo západnej Moskvy, kde sídli ruská elita. Ruské ministerstvo obrany útok na metropolu označilo za terorizmus a obvinilo z neho Kyjev, Ukrajina svoje zapojenie nepotvrdila.

Útoky na svoje územie, okrem iného pomocou dronov, hlási v poslednom čase tiež ruská Belgorodská oblasť podobne ako ďalšie ruské regióny susediace s Ukrajinou. Na začiatku mesiaca bola Moskva svedkom dronového útoku na kremeľskú rezidenciu ruského prezidenta.

Na Belgorodskú oblasť udreli tiež členovia ozbrojených zoskupení, ktorí sa označujú ako ruskí partizáni. Kyjev priame zapojenie do týchto stretov v ruskom regióne poprel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet