Xiaomi Smart Band 7 Pro: veľký displej, integrované GPS a 12-dňová výdrž

Športový náramok s veľkým 1,64-palcovým obdĺžnikovým ciferníkom, podporou piatich satelitných systémov a dlhou výdržou na jedno nabitie.

Spolu s novou sériou Xiaomi 12S uviedol výrobca aj nový model športového náramku Xiaomi Smart Band 7 Pro. Od svojho skôr uvedeného súrodenca bez prívlastku Pro, ktorý sa predáva už aj na Slovensku, sa líši dizajnom s veľkým displejom a integravaným GPS modulom. Monitorovanie zdravotných funkcií a fyzickej aktivity majú rovnaké. 

Novinka sa tvarom a veľkosťou displeja podobá na konkurentov značky Huawei a Honor. Obdĺžnikový ciferník s jenmým 2,5D zaoblením ponúka 1,64-palcovú uhlopriečku, rozlíšenie 280 x 456 bodov a funkciu Always on, teda stále zapnutý displej, ktorý zobrazuje základné informácie. 

Poteší automatický jas a nechýba rozsvietenie displeja po otočení zápästím. Telo je hrubé 11 mm, odtiene sú dva - zlatý a sivý. Remienky budú ľahko vymeniteľné. Predávať sa budú v silikónovom a koženom prevedení. 

Základné parametre:
Rozmery: 45 x 23 x 11 mm, hmotnosť 20,5 g, 1,64” AMOLED displej, AOD, rozlíšenie 280 x 456 b. (326 ppi), 117 režimov cvičenia, SpO2, sledovanie srdcovej frekvencie a spánkovej aktivity, monitor stresu, dýchacie cvičenia, monitor zdravia žien, vodeodolnosť 5 ATM, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, NFC, 235 mAh batéria, 12-dňová výdrž na jedno nabitie, doba nabíjania 1 hodina, kompatibilita s Androidom a iOS.

Veľkou výhodou, ktorú ocenia fanúšikovia vonkajších aktivít, je integrovaný GPS modul, takže na záznam trasy nepotrebujete spárovaný smartfón, ale môžete náramok používať samostatne. Napríklad pri behu. V menu nájdete 10 bežeckých kurzov rôznej intenzity, ktoré vám pomôžu pri zlepšovaní výkonov.

Na výber máte zo 117 športových režimov vrátane 14 profesionálnych. Nechýba skákanie cez švihadlo, na ktoré sa nás občas pýtate v správach. Samozrejmosťou je celodenné sledovanie tepu srdca, stresu, dychové cvičenia, monitorovanie spánku, nasýtenia krvi kyslíkom a manažment ženského zdravia. 

Náramok je vodeodolný (5ATM), a tak poslúži aj pri tréningu plávania, a nemusíte ho odkladať ani pri sprchovaní. Batéria s kapacitou 235 mAh ponúkne podľa výrobcu pri bežnom používaní 12 dní na jedno nabitie. Pri náročnom používaní sa výdrž zníži na približne šesť dní. 

Bluetooth hovory nepodporuje, môžete však na prichádzajúci hovor odpovedať vopred nastavenou správou. Vďaka NFC poslúži náramok aj na bezkontaktné platby. Medzi funkciami nájdeme ovládanie hudby zo spárované smartfónu, svietidlo, diaľkovú spúšť fotoaparátu či prezvonenie telefónu v prípade, že nevieme, kam sme ho odložili. 

Xiaomi Smart Band 7 Pro sa v domácej Číne predáva za 379 CNY, čo je približne 54 eur.  Európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. O globálnej dostupnosti výrobca zatiaľ neinformoval. 

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu