Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík nesúhlasí s tým, že telefonoval opozičným poslancom, aby bol odvolaný minister financií Igor Matovič. Voči podobným informáciám sa ohradil a považuje ich za nepravdivé.

Prekračujú všetky medze

Na margo celej situácie šéf liberálov uviedol, že je pripravený brániť seba aj stranu SaS.

„Niektoré nezmysly, ktoré sa o mne šíria, prekračujú všetky medze. Jedným z nich sú aj klamstvá Tomáša Tarabu, ktorý tvrdí, že obvolávam opozičných poslancov, aby odvolali Igora Matoviča. Rovnako to platí aj pri absurdnom klamstve o tom, že som rokoval s Miroslavom Sujom. Či o klamstve, že som prehováral Eduarda Hegera na predčasné voľby,“ cituje RTVS Sulíkove slová.

Podľa neho ide o špinavú hru

Tomáš Taraba totiž cez víkend na sociálnej sieti uviedol, že Sulík počas telefonátov opozícii hovoril o rýchlom odvolaní Matoviča. Podľa Tarabu mal tiež povedať, že sa „jemu a jeho nominantom nechce odísť z vlády“.

Tieto, aj ostatné výroky považuje Sulík za „špinavú hru“, ktorej cieľom je uškodiť strane SaS.

Minister hospodárstva tiež zastáva názor, že podobným spôsobom chcú stranu dotlačiť k tomu, aby ustúpila od požiadavky týkajúcej sa odchodu Igora Matoviča z vlády.

„Ak však nie je OĽANO ochotné v záujme krajiny obetovať jeden post človeka, ktorý škodí Slovensku, tak naši ministri podajú na konci augusta demisiu. A to aj bez toho, aby si niekto vymýšľal akékoľvek nepodložené a podlé klamstvá,“ dodal.

Ďalšie dôležité správy