Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Znepokojivé správy z Británie! Kráľovnú Alžbetu II. hospitalizovali!
Zdielať na

Znepokojivé správy z Británie! Kráľovnú Alžbetu II. hospitalizovali!

Archívna reportáž

Mimoriadne znepokojovié správy prichádzajú z Veľkej Británie. Pred pár dňami zaskočila kráľovná Alžbeta II. verejnosť, keď sa vybrala na istú akciu s paličkou. Túto pomôcku pritom v živote použila len raz, po operácii kolena. Následne prišla správa, že kráľovná poslúchla rady lekárov a nevycestuje do Severného Írska, kde oslavujú 100. výročie pripojenia k Veľkej Británii. A teraz prišla ešte vážnejšia novina.

Hovorca Buckinghamského paláca uviedol, že 95-ročná kráľovná zrušila plánovanú cestu do Severného Írska na radu lekára len veľmi neochotne. No ako sa práve ukázalo, celá pravda sa na svetlo dostala až teraz. Potvrdilo sa, že potom, ako kráľovná potvrdila zrušenie cesty, strávila noc v nemocnici. Palác pre denník Mirror potvrdil, že 95-ročná kráľovná sa ale už v stredu popoludní vrátila späť do paláca.

Panovníčka mala pricestovať do Belfastu na sériu spoločenských podujatí, pričom to mala byť jej prvá cesta do Severného Írska za posledných päť rokov. Navyše, konali sa tam veľkolepé oslavy a s panovníčkou jednoducho počítali. O to viac vraj bola mrzutá z toho, že lekári trvali na svojom.

Naposledy mala kráľovná väčšie zdravotné problémy pred piatimi rokmi:

​Palác uviedol: "Na základe lekárskej rady, aby si kráľovná niekoľko dní oddýchla, navštívila v stredu popoludní nemocnicu kvôli predbežným vyšetreniam a dnes (vo štvrtok) na obed sa vrátila na Windsorský zámok, kde je naďalej v dobrej nálade."

​Hovorca Buckinghamského paláca ďalej uviedol: "Kráľovná s nevôľou prijala lekárske odporúčanie, aby najbližších niekoľko dní odpočívala. Jej Veličenstvo je sklamané, že už nebude môcť navštíviť Severné Írsko, kde mala dnes a zajtra absolvovať sériu podujatí". No ako dodali, kráľovná je na tom psychicky dobre a neklesá na duchu. "Kráľovná posiela obyvateľom Severného Írska srdečné pozdravy a teší sa na ich návštevu v budúcnosti," znie záverečné optimistické vyjadrenie z paláca. Nič bližšie ale o dôvodoch náhlej hospitalizácie neprezradili.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie