Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fico upozornil na spreneveru vo firme Kolíkovcov

Na archívnej snímke poslanec parlamentu SR Robert Fico. Foto: TASR Martin Baumann

Fico tiež kritizoval neprofesionalitu Kolíkovej pri riadení rezortu spravodlivosti. Tvrdí, že v prípade úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského ľudsky zlyhala.

Bratislava 20. apríla (TASR) – Konateľku v rodinnej firme ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) odsúdil bratislavský okresný súd v decembri 2019 za spreneveru vyše 15 000 eur. Tvrdí to poslanec Národnej rady SR a šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Kolíková reagovala, že podiel vo firme zdedila po smrti otca. „Moja nevlastná sestra ostala naďalej konateľkou. Je pre mňa novou informáciou, že spáchala trestný čin, čo mi je úprimne ľúto,“ zdôraznila s tým, že za konanie nevlastnej sestry nie je osobne zodpovedná.

„Máme ministerku spravodlivosti, ktorá má firmu a tá okradla vlastníkov obyčajných bytov v Moste pri Bratislave,“ povedal Fico. Firma sa má okrem iného zaoberať správou bytových domov.

„Asi nie je náhoda, že sa mne aj mojej rodine Robert Fico takto venuje práve v čase, keď je predmetom verejnej diskusie kolúzna väzba a súčasne keď na tejto parlamentnej schôdzi má byť prerokovaný návrh zákona o obetiach trestných činov, ku ktorému bol v hrubom rozpore s legislatívnym procesom navrhnutý smerácky poslanecký návrh na skrátenie kolúznej väzby v rozsahu, ktorý považujem za neprijateľný na účely trestného konania," zdôraznila ministerka. S ohľadom na závery pondelkovej (19. 4.) koaličnej rady verí, že takýto návrh v parlamente neprejde.

Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák doplnil, že v tejto kauze boli podané aj ďalšie dve trestné oznámenia. Jedno sa má týkať neoprávneného podnikania, keďže firma MK REAL nemala mať oprávnenie vykonávať správu bytových domov. Ďalšie malo byť podané voči konateľke, ktorá mala bez vedomia vlastníkov bytov zvýšiť úver.

Fico tiež kritizoval neprofesionalitu Kolíkovej pri riadení rezortu spravodlivosti. Tvrdí, že v prípade úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského ľudsky zlyhala. „Pomerne často klamala, pokiaľ išlo o vecné udalosti, ako sa diali v súvislosti s touto tragédiou,“ podotkol.