Denník N

Rezník chce za Pumpu o Lučanskom finančné postihy, RTVS si za reláciou stojí

Foto - RTVS
Foto – RTVS

„Toto bolo od začiatku koncipované nešťastne,“ povedal riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník o zábavnej relácii Pumpa, v ktorej účinkovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a jednou z tém bola smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Relácia vyvolala kritické reakcie, ľuďom sa nepáčilo, ako sa o Lučanskom v relácii hovorilo. Rada RTVS, ktorá dohliada na fungovanie verejnoprávneho média, dostala okolo 30 podnetov a na dnešnom zasadnutí sa reláciou zaoberala.

Rezník členom rady povedal, že je za to, aby relácia pokračovala. „Verejne som sa ospravedlnil za to, čo sme odvysielali, na druhej strane však nie je vhodné, aby sme – metaforicky povedané – s vodou z vaničky vyliali aj dieťa,“ povedal.

Plánuje však finančné postihy. „Voči zodpovedným pracovníkom, ktorí spôsobili tento stav, vyvodím pracovnoprávne dôsledky maximálnou možnou zrážkou z ich mzdy na trojmesačné časové obdobie,“ povedal. Nespresnil, koľkých ľudí sa má trest týkať.

Šulík: Je to moja zodpovednosť

Programový riaditeľ televízie Anton Šulík na rade povedal, že s finančným postihom svojich podriadených nesúhlasí. „Zodpovednosť je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

Milan Lučanský

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie