Voltrace: na pretekoch elektrických kolobežiek môžete jazdiť aj stovkou

Koncom augusta odštartujú v Bratislave preteky kolobežkárov, kde si môžete vyskúšať svoje schopnosti a zručnosti, a vybúriť sa pri rýchlej jazde na bezpečnosm mieste.

Úplne prvý seriál takýchto pretekov v Európe štartuje v Bratislave pod názvom Voltrace. Celý seriál sa bude jazdiť pod záštitou automobilového pretekára Maťa Homolu. Nultý pretek série sa uskutoční už 27. augusta 2021 v Kart One aréne v Petržalke

Organizátori pozývajú na účasť všetkých majiteľov elektrických kolobežiek, ktorí majú radi rýchlu jazdu a chcú si zmerať sily s rovnocennými. Pretože rýchla jazda nepatrí na ulicu, ale na preteky, kde nebude chýbať vzrušenie ani adrenalín. 

Tak ako rýchla jazda na športových autách či motorkách nepatrí do bežnej premávky, nepatrí tam ani rýchla jazda na elektrickej kolobežke. Na pretekoch sa môžete vybúriť a na ulicu sa vrátiť s chladnou hlavou, a užívať si zodpovednú, ohľaduplnú jazdu. 

Pred samotnými pretekmi budú k dispozícii aj voľné jazdy pre širokú verejnosť, ktorá si môže bezpečne vyskúšať rýchlu jazdu na okruhu bez stresu z nameraných výsledkov. Následne štartujú prvé preteky, ktoré sa budú skladať z tréningových jázd, kvalifikácie a následných pretekov podľa kategórií a disciplín. Voľné jazdy aj prvé preteky sa budú konať v petržalskej Kart One aréne.

Samotné preteky majú viacero disciplín, ktoré sa líšia náročnosťou aj technikou. Štartuje sa v troch kategóriách podľa hmotnosti kolobežky, pričom jazdci jazdia na vlastných strojoch, ktoré môžu byť na preteky upravené. 

Tí najlepší z disciplíny Time Attack získajú okrem pohárov aj pozvanie na majstrovské preteky, ktoré budú štartovať z roštu a pripomínať klasické okruhové preteky, a to vrátane predbiehania. 

Pre tých, ktorí si chcú odniesť pohár čisto za svoje jazdecké schopnosti a dokázať, že nevyhrali vďaka technike a výkonu svojej kolobežky, budú preteky pohára jazdcov. Kolobežky tam dodáva organizátor Voltride, a tak majú všetci jazdci rovnaké podmienky.

Voľné jazdy sú naplánované na 11. a 25. augusta v Kart One aréne v Petržalke. Prihlasovanie na podujatie už beží, uzávierka prihlášok je až 22. 8., ale prihlášky prijaté do 31. 7. získajú zľavu zo štartovného 50 %. Prihlášky prijaté do 8. 8. majú zľavu 25 %. 

Všetky dôležité informácie nájdete na webovej stránke www.voltrace.eu

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu