Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Alec Baldwin zverejnil prvé vyhlásenie po tragickej nehode, pri ktorej smrteľne zasiahol kameramanku
Zdielať na

Alec Baldwin zverejnil prvé vyhlásenie po tragickej nehode, pri ktorej smrteľne zasiahol kameramanku

Svetom dnes otriasla správa z USA o tragickej nehode, ku ktorej došlo počas nakrúcania westernu Rust s hviezdnym Alecom Baldwinom (63) v hlavnej úlohe. Z dosiaľ nevysvetlených príčin boli v pištoli, ktorá bola súčasťou rekvizít, podľa všetkého ostré náboje. Táto chyba stála život mladú kameramanku a vážne zranila aj režiséra filmu.

Alec Baldwin prelomil mlčanie po tom, čo na pľaci nešťastnou náhodou zastrelil kameramanku a postrelil režiséra. Štyridsaťdvaročná členka štábu Halyna Hutchins zomrela na následky zranení po prevoze do nemocnice, zatiaľ čo režisér Joel Souza stále bojuje o život.

Alec Baldwin vo svojom vyhlásení uviedol: "Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá si vyžiadala život Halyny Hutchins, manželky, matky a našej hlboko obdivovanej kolegyne".

K tragédii sa vyjadrila aj producentka Wanda Hrycová, ktorá býva prítomná pri nakrúcaní filmov s použitím zbraní:

​Aj podľa prvých záberov z miesta tragédie, ranču v Santa Fe, bol Baldwin hlboko otrasený a bezprostredne po tragédii len v šoku opakoval: "Prečo ste mi dali nabitú zbraň?!". "Plne spolupracujem s políciou pri vyšetrovaní toho, ako k tejto tragédii došlo, a som v kontakte s jej manželom a ponúkam jemu, ako aj jeho rodine, svoju podporu. Moje srdce je zlomené pre jej manžela, ich syna a všetkých, ktorí Halynu poznali a milovali," napísal Baldwin na Twitter aj Instagram.

Nehoda sa stala vo štvrtok približne o 13.50 miestneho času, ranč následne uzavreli a k slovu sa dostala polícia. Baldwina po nehode vypočúvali a podľa správ miestnych médií ho zachytili v slzách pred miestnou policajnou stanicou v Santa Fe v Novom Mexiku. "Halyna Hutchins, 42-ročná kameramanka, a Joel Souza, 48-ročný režisér, boli postrelení, keď z rekvizitnej strelnej zbrane vystrelil Alec Baldwin, 63-ročný producent a herec," znie v oficiálnom stanovisku polície. Alec nakrúcal na pľaci svojho nového westernového filmu Rust scénu, pri ktorej vystrelil zo zbrane, ktorá ale mala byť nabitá slepými nábojmi. Tragédia je zrejme zachytená aj na kamere, ako sa predbežne vyjadrila produkcia filmu. K podobnej nehode prišlo v roku 1993 pri nakrúcaní filmu Vrana, keď na pľaci zastrelili Brandona Leeho, syna slávneho Brucea Leeho.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Súvisiace články

Najčítanejšie