Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Mladá speváčka Liia predstavuje nový singel Lost you to find myself

Speváčka Liia v klipe piesne Lost you to find myself. Foto: YouTube/LIIA Music

Skladanie tejto pesničky mi pomohlo si veľa vecí uvedomiť, medzi iným aj to, že je úplne v poriadku, keď presne nevieme, kto sme a čo chceme so svojím životom robiť, vysvetlila speváčka.

Bratislava 5. júla (TASR) - Na slovenskú hudobnú scénu prichádza 18-ročná speváčka Liia s debutovým singlom Lost you to find myself (Stratila som ťa, aby som našla samu seba). V úprimnej spovedi spieva o problémoch, ktorým čelí dospievajúca generácia mladých ľudí. Nový singel bude dostupný na všetkých streamovacích platformách. TASR o tom informovala PR manažérka Barbara Jagušák.

Na videoklipe sa podieľal známy choreograf Laci Strike s tanečníkmi zo Street Dance Academy. Natáčanie videoklipu sa realizovalo v malackom divadle a v Content factory počas dvoch natáčacích dní. Na režisérsku stoličku si sadol Lukáš Jurečko z Havoc Space a produkcia bola pod taktovkou Mária Dočekala alias Subtension. Postprodukcia videoklipu kládla dôraz na unikátnu farebnú a kompozičnú štylizáciu, ktorá necháva vyniknúť autorku a speváčku a podprahovo komunikuje aj hlavné posolstvo piesne.



Speváčka Liia začala s hudobnou tvorbou v 15 rokoch, keď vznikli jej prvé piesne v anglickom jazyku. Výsledkom trojročnej práce a odhodlania je nový singel Lost you to find myself, v ktorom sa vnára do vlastnej duše a skúma pocity neistoty a samoty, ktoré sú sprevádzané hľadaním vlastnej identity.

"Pesničku som zložila počas môjho ťažšieho obdobia v zime, keď som sa hľadala a bola som trochu stratená v mojich záujmoch, vzťahoch a v škole. Skladanie tejto pesničky mi pomohlo si veľa vecí uvedomiť, medzi iným aj to, že je úplne v poriadku, keď presne nevieme, kto sme a čo chceme so svojím životom robiť. Táto pieseň, paradoxne, nie je o láske, ale o tom, že často musíme pustiť naše staré ja, aby sme sa mohli niekam posunúť a mohli osobnostne rásť," vysvetlila speváčka.