Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault 5 Diamant – 50. výročie modelu, z toho volantu vás vystrie!

Renault vie, ako oslavovať. A bodaj by nie. Má čo. Veď to sú 50. narodeniny jedného z najpopulárnejších áut celej histórie. Hovorím o modeli 5, ktorý sa práve reinkarnoval v spolupráci s dizajnérom Pierrom Gonalonsom.

Renault 5, predstavený v roku 1972 a vyrábaný nasledujúcich 13 rokov. Predalo sa viac ako 5 miliónov kusov a to sa bavíme len o prvej generácii. To je výsledok, ktorý si aj po mnohých rokoch zaslúži uznanie. Niet divu, že na 50. narodeniny tohto modelu sa Francúzi rozhodli pripomenúť svoj úspech vytvorením jedinečného, ​​individuálneho konceptu Diamant.

Vzhľad veľdiela má na svedomí francúzsky dizajnér Pierre Gonalons, ktorý hranatej karosérii vdýchol život a premenil ju na umelecké dielo na kolesách. Ako z fotiek ľahko uhádnete, motívom sú tu diamanty a kryštály. Má však aj iné, rovnako sofistikované materiály. Jedinečný je aj lak pozostávajúci z trojvrstvovej, ružovej farby s matným povrchom a zlatými pigmentmi. Zlatý odtieň pokrýva aj nárazníky a prahy, dokonale ladiace s ružovou a celok dopĺňajú biele ráfiky s čiernymi krytkami požičanými od Alpine. Myslím si, že ani Plačková by sa za to nehanbila 🙂

Ešte viac sa toho deje vo vnútri, s mramorovým volantom, mosadzou a dokonca aj konským vlasom. Nechýba ani jednoduchý prístrojový panel a držiak smartfónu, ktorý funguje aj ako multimediálna jednotka. To všetko tvorí neprehliadnuteľný, veľmi štýlový celok, ktorý rozhodne upúta pozornosť. Pod efektná karoséria je skrytý moderný elektrický pohon. Renault neprezrádza žiadne detaily, čiže predpokladáme, že buď využíva technológiu aktuálneho, alebo budúceho modelu ZOE.

Renault Scenic Vision – Takto bude vyzerať francúzska budúcnosť!

Zdroj: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov