Na hlavný obsah

Rezort financií uvoľnil 93 miliónov eur pre zdravotníctvo

Tri milióny dostanú nemocnice.

Rezort financií uvoľnil 93 miliónov eur pre zdravotníctvo
Na snímke zdravotníčka presúva zariadenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Foto: TASR

Ministerstvo financií uvoľnilo celkovo 90 miliónov eur do zdravotníctva prostredníctvom zdravotných poisťovní. Ďalšie tri milióny eur dostanú nemocnice na skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Využiť ich budú môcť na prístrojové vybavenie, stavebné úpravy či rekonštrukcie. Informoval o tom tlačový odbor rezortu.

Rezort tvrdí, že rozhodnutie uvoľniť poisťovniam platbu za poistencov štátu vzniklo po dôkladnej analýze dát aj diskusií s ministerstvom zdravotníctva. „V našom dlhodobom záujme totiž je, aby slovenskí pacienti dostávali kvalitnú zdravotnú starostlivosť,” uvádza sa v správe.

Ako uvádza ministerstvo, prostriedky využije Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach na prístroje pre pracovisko zubného lekárstva, Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici na nemocničné lôžka, ale zároveň vybuduje stomatologické pracovisko či nakúpi potrebné sonografické vybavenie.

Nové prístroje vďaka týmto financiám pribudnú aj na rehabilitačnom oddelení vo fakultnej nemocnici v Trnave.

Prostriedky sú určené aj pre Fakultnú nemocnicu v Trenčíne, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Nových Zámkoch, Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch, Úrad verejného zdravotníctva SR či úrad rezortu zdravotníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko