Turista chcel v poľských Tatrách selfie s medveďom, šelma ho pohrýzla do nohy

Sedemdesiatdvaročný turista na poľskej strane Tatier narazil na medveďa. V túžbe po spoločnej fotografii pristúpil k šelme tak blízko, že ho pohrýzla do nohy, uviedla poľská televízia TVN 24. Zranený turista skončil v nemocnici. "Muž mal veľké šťastie. Zranenie nie je príliš vážne," dodala s odvolaním na lekára.

22.10.2021 07:02
medveď, medveď hnedý Foto:
debata (11)

Incident potvrdila správa národného parku, ale zatiaľ bez ďalšieho vyjadrenia. Stanica neuviedla turistovu národnosť, avšak z kontextu je zrejmé, že išlo o Poliaka.

„Okolo poludnia do nemocnice doviezli 72-ročného pacienta z Chochołowskej doliny, pohrýzeného a doškriabaného medveďom. Pravdepodobne – aspoň podľa výpovede pacienta – chcel nebezpečné zviera odfotiť,“ povedal televízii Jerzy Toczek z nemocnice v Zakopanom. Pacientovi stačilo zošiť ranu, potom opustil nemocnicu vlastnými silami, je v dobrom stave, uistil lekár.

Momentálne sa medvede intenzívne kŕmia, aby si nazbierali tukové zásoby pred zimným spánkom, čiže sú obzvlášť nebezpečné. V prípade nečakaného stretnutia je najlepšie vzdialiť sa opačným smerom, potichu a pokojne, pretože v prípade úteku by medveď mohol turistu pokladať za unikajúcu korisť.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď #selfie