Starosta francúzskeho mesta na zasadnutí mestskej rady "hajloval". Vyzvali ho, aby odstúpil

Starosta francúzskeho mesta Villeneuve-Saint-Georges na juhu parížskej aglomerácie čelí výzvam na odstúpenie po tom, ako na zasadnutí mestskej rady "hajloval".

22.04.2024 16:26
debata (1)

Magistrát v nedeľu oznámil, že proti starostovi Philippovi Gaudinovi podnikne v tejto záležitosti právne kroky.

Gaudin údajne spravil zmienené gesto dvakrát počas napätého sobotňajšieho zasadnutia mestskej rady, keď ho opozičný politik obvinil zo spojenectva s krajnou pravicou, aby získal funkciu.

Podľa správy v novinách Le Parisien 75-ročný Gaudin tiež zakričal „Heil!“ Zástupca starostu Emmanuelly Gougougnan-Zadique označil Gaudinov nacistický pozdrav za „antisemitský čin“ a niekoľko členov mestskej rady vyzvalo starostu, aby odstúpil.

Nemenovaný vplyvný ľavicový poslanec francúzskeho Národného zhromaždenia vyzval ministra vnútra Géralda Darmanina, aby vypísal nové voľby s tým, že inkriminované mesto „opustili jeho zvolení predstavitelia“.

Gaudin sa za svoj skutok neskôr ospravedlnil. Pre spravodajskú stanicu BFM TV uviedol, že išlo o „nešťastné gesto“, ale poprel, že by sa jeho konanie dalo interpretovať ako prejav oddanosti nacistickým ideálom.

Gymnázium Antona Bernoláka, škola, senec Čítajte viac Žiaci zo seneckého gymnázia udali svojho učiteľa. Tvrdia, že propaguje fašizmus a má rasistické a homofóbne názory
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #hajlovanie #nacistická ideológia