Denník N

Harabin model 2024: kolaboruje s Ruskom, chce trestať podporu LGBTI+ a Fica považuje za bábku USA

Ruskej propagandistke Darii Grigorovovej hovoril Harabin v septembri o tom, ako sa vraj USA s Esetom snažia zmanipulovať parlamentné voľby.
Ruskej propagandistke Darii Grigorovovej hovoril Harabin v septembri o tom, ako sa vraj USA s Esetom snažia zmanipulovať parlamentné voľby.

SNS navrhuje do súdnej rady človeka, ktorý v posledných rokoch naplno prepadol konšpiračným teóriám a ruský útok na Ukrajinu obhajuje rečami o potrebe „denacifikácie“.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Už keď na konci roku 2019 Štefan Harabin skončil ako sudca, bolo známe, že s faktami zaobchádza veľmi voľne. V tom čase mal za sebou neúspešné prezidentské voľby a kandidoval do parlamentu ako líder strany Vlasť.

Svoje kampane spestroval fámami o tom, ako do Veľkého Krtíša môžu nasťahovať 200-tisíc migrantov, alebo konšpiračnými teóriami o firme Eset, ktorá sa mu údajne nabúrala do počítača. Víťazstvo Zuzany Čaputovej odmietal uznať s vysvetlením, že prezidentské voľby vyhral on.

Harabin v roku 2019 bol však stále ešte miernejšou verziou Harabina z apríla 2024, ktorému chce SNS vrátiť vplyv na justíciu tým, že z neho urobí člena súdnej rady.

Navrhujú ho poslanci strany, na zvolenie do rady potrebuje väčšinu v parlamente.

Čo sa zmenilo?

Bývalý sudca a exminister spravodlivosti v spomínanom medziobdobí naplno prepadol konšpiračným teóriám. V dezinformačných rádiách rozpráva, že ešte aj Roberta Fica či Petra Pellegriniho ovládajú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Slovensko

Teraz najčítanejšie