Taraba chce informovať o finančných benefitoch niektorých enviroorganizácií

TASR
TASR

Minister životného prostredia garantuje, že zverejní komplexný audit rezortu so všetkými benefitmi, ktoré vyplatil viacerým organizáciám.

Minister životného prostredia garantuje, že zverejní komplexný audit rezortu so všetkými benefitmi, ktoré vyplatil viacerým organizáciám.

TASR

TASR

"Nevidím žiaden význam sa vyjadrovať k subjektívnym názorom organizácii a združení, ktoré sú v konflikte záujmov, keďže neraz parazitovali na miliónových dotačných schémach. Nekritizovali ministerstvo, keď v minulosti akceptovali rozvrátenú situáciu okolo environmentálnych záťaží, komunálneho odpadu a prizerali sa na technický úpadok vodného diela Gabčíkovo," skonštatoval Taraba.

Reagoval tiež, že informácie o zákaze podpisovania rozhodnutí posudzovania vplyvov na životné prostredie, tzv. EIA sú klamstvom. Oddelenie podľa neho vydáva všetky povolenia a zákaz ministra bol vydaný naprieč sektorom na účel prebratia agendy ministerstva vrátane rozpočtových organizácií.

Zástupcovia niektorých enviroorganizácií vyjadrili znepokojenie nad prvými krokmi ministra životného prostredia. Jeho konanie podľa nich vzbudzuje podozrenie, že nekoná v záujme ochrany životného prostredia, ale skôr v záujme hospodárskeho využívania krajiny. Protestujú proti neodôvodneným personálnym výmenám a kriticky vnímajú aj informácie o pokuse zastaviť vydávanie rozhodnutí a ďalších vyjadrení v rámci EIA.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia