Na hlavný obsah

Štát pomôže deťom z rodín v hmotnej núdzi sumou 333 eur

V prvej skupine pôjde o viac ako 45 000 detí.

Štát pomôže deťom z rodín v hmotnej núdzi sumou 333 eur
Premiér Eduard Heger (OĽANO) počas tlačovej konferencie. Foto: TASR

Štát vyplatí 333 eur každému dieťaťu z rodín, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi. V stredu (12. 5.) o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO). Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) spresnil, že v prvej skupine pôjde o 45 693 detí v najťažšej rodinnej situácii, ktorým bude suma vyplatená už do leta. „Stačí na to nariadenie vlády,“ vysvetlil.

Štát chce jednorazovými príspevkami pomôcť rodinám, ktoré najviac zasiahla pandémia. Na jeseň tak podporí ďalšie dve skupiny detí. V prvej pôjde o rodiny s príjmom do 1,5-násobku životného minima, kde sa podľa Krajniaka nachádza 147 653 detí. Ďalšou skupinou budú deti z rodín s príjmom medzi 1,5-násobkom až dvojnásobkom životného minima, kde je celkovo 203 270 detí. „Toto budú ďalšie dve skupiny detí, ktorým príde pomoc,“ oznámil Krajniak.

Minister práce vysvetlil, že aby vedel štát pomôcť aj týmto dvom skupinám, bude potrebné zmeniť legislatívu v parlamente. Z toho dôvodu sa proces predĺži a deti z takýchto rodín dostanú finančnú pomoc v septembri alebo októbri tohto roka. „Toto riešenie pomôže tým, ktorí to naozaj potrebujú,“ vysvetlil Krajniak, prečo štát nerozdelí príspevky plošne všetkým rodinám.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika