Denník N

Cez polčas som nezvyšoval hlas, vedel som, že vyhráme, vravel Weiss. V ofenzíve mu chýbal syn

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. počas zápasu s Lincolnom Red Imps. Foto - TASR
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. počas zápasu s Lincolnom Red Imps. Foto – TASR

Lincoln dosiahol najväčší úspech v histórii gibraltárskeho futbalu, miestni však radšej cestujú na zápasy Realu či Barcelony.

Slovan Bratislava vo štvrtok zvíťazil doma nad gibraltárskym Lincolnom Red Imps FC 2:0. Má tak naďalej šancu postúpiť zo skupiny Európskej konferenčnej ligy, v ktorej je so štyrmi bodmi na tretej priečke za PAOK-om Solún a FC Kodaň. Keďže PAOK zvíťazil nad Kodaňou vonku 2:1, tréner Vladimír Weiss starší hovorí, že Slovan potrebuje vyhrať v odvete s Lincolnom a aj doma s PAOK-om.

Slovan sa v súboji s outsiderom na tri body natrápil. „Víťazstvo je dobré, výkon až tak nie. Musíme hrať lepšie a efektívnejšie. V Európe už nenájdete súpera, ktorého jednoducho prevalcujete. Prišli aj dve chyby v našej obrane kvôli nervozite a Lincoln sa dostal do šancí,“ hodnotil Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii.

Po prvom polčase bol preto stav 0:0. „Cez prestávku som nezvyšoval hlas, lebo som vedel, že vyhráme. Videl som, že mužstvo je nervózne.“

Hneď na začiatku druhého polčasu skóroval Andre Green a v 84. minúte pridal druhý gól Ezekiel Henty. Slovan hral proti Lincolnu v tejto sezóne už tretí raz. Predtým sa s ním stretol v play-off Európskej ligy, keď ho vonku porazil 3:1 a doma remizoval 1:1. Z Európskej ligy však potom vypadol do novej Európskej konferenčnej ligy, v ktorej tímy opäť vyžrebovali spolu.

„Budeme musieť vyhrať vonku v Lincolne, to bude iný zápas. V play-off sme tam mali tri šance a dali tri góly. Teraz to musíme zopakovať. Vieme, aké je tam prostredie, umelá tráva. Domáci budú hrať oduševnene, budú si chcieť zarobiť. Hrá sa o peniaze aj úspech,“ dodal Weiss.

Lincoln v Bratislave ukázal, že môže byť nepríjemným súperom. Dan Griffin, odborník na gibraltársky futbal a administrátor twittrovej stránky Football Gibraltar, pre Denník N hovorí: „Lincoln podal dobrý výkon, najmä v prvom polčase, keď mohol dokonca viesť po veľkej šanci Ethana Britta. Ten ju však nepremenil a tímy s kvalitou ako Slovan takéto chyby trestajú. Videli sme to potom pri rýchlom góle v druhom polčase. Slovan si víťazstvo zaslúžil, ale Lincoln sa v zápase pobil.“

Weissovi chýba Weiss

Slovanu sa ťažšie presadzovalo cez zabezpečenú obranu, čo priznal aj Weiss. „Lepšie sme hrali v Solúne ako dnes, aj z hľadiska systému. Aj nám viac vyhovuje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska konferenčná liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie