Spotify sa už nebojí kopírovať TikTok. Experimentuje s hudobnými videami

Spotify testuje zobrazovanie hudobných videí v špeciálnej záložke, ktorá pripomína sociálnu sieť TikTok. Užívateľom ponúkne odporúčania na nových interpretov.

27.11.2021 08:00
spotify lite, spotify Foto:
Ilustračné foto
debata

Službu TikTok už okopíroval kadekto. Svoje klony má v Južnej Amerike, či v Ázii. Krátke videá sa stali natoľko populárne, že ich v nejakej podobe chcú ponúkať všetky sociálne služby a multimediálne platformy. Najnovšie sa k nim možno pridá aj služba Spotify. Tá údajne experimentuje s novou záložkou, ktorá by zobrazovala krátke hudobné videoklipy, medzi ktorými bude môcť užívateľ rolovať a objavovať tak nové skladby, albumy ale aj interpretov.

Novinka s názvom Discovery tab sa nachádza v testovacej verzii aplikácie pre platformu iOS. Spotify potvrdilo, že novú funkciu testuje, no zatiaľ nie je rozhodnuté, či ju aj sprístupní verejnosti. Len prednedávnom pritom služba sprístupnila dlhoočakávanú funkciu zobrazenia textov piesní. Užívateľ tak pri počúvaní obľúbeného interpreta môže kliknúť na tlačidlo mikrofónu a na displeji sa mu postupne zobrazia slová prehrávanej piesne.

Rovnako netrpezlivo mnohí očakávajú aj na bezstratové prehrávanie hudby. Spotify je jedným z posledných veľkých hráčov, ktorí ho neponúkajú. V súčasnosti sú k dispozícii len skladby s bitovými rýchlosťami do 320 kbit/s. To mnohým síce postačí, no hudobní fajnšmekri si musia nechať zájsť chuť, alebo hľadať bezstratový formát u konkurencie od Amazonu, Tidalu či Apple. Spotify by malo podľa vlastných slov predstaviť „bezstratové predplatné“ do konca tohto roka, no je pravdepodobné, že to nestihne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #hudobná služba #TikTok #hudobné videá