Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Peter Lipa mal vážnu dopravnú nehodu pri Zvolene
Zdielať na

Peter Lipa mal vážnu dopravnú nehodu pri Zvolene

ZVOLEN / Ďalšia nočná havária na rýchlostnej ceste R1. Neďaleko Zvolena lesná zver znova podbehla pod kolesá kamiónu, čo spôsobilo ďalšiu zrážku dvoch osobných áut. V jednom z nich sedel aj spevák Peter Lipa. Záchranári ho previezli do nemocnice.

R1 bola neskoro v noci neprejazdná. Lesná zver, ktorá sa objavila na diaľnici aj napriek tomu, že je oplotená, sa podpísala pod kolíziu kamióna a ďalších dvoch osobných áut. "Vodičovi kamióna vbehla do jazdnej dráhy lesná zver, na čo už nedokázal zareagoval a došlo k zrážke," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Za volantom Volva, ktoré sa zrážke tiež nevyhlo, sedel známy spevák Peter Lipa. "Následne potom ako prudko zabrzdil s vozidlom dostal šmyk a narazil do zadnej časti do auta Mercedes, následne vozidlo odhodilo do zvodidiel," uviedla Kováčiková. 

Pri nehode zasahovali záchranné zložky. Petra Lipu z miesta odviezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. "Vyslaní záchranári ošetrili muža s poraneným hrudníkom. Našťastie bol pri vedomí. Do nemocnice ho previezli v stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Ošetrili ho na urgentnom príjme v žiarskej nemocnici, potom ho prepustili do domáceho ošetrenia. So spevákom sa nám dnes spojiť nepodarilo. Jeho manažment sa nám k okolnostiam nehody nevyjadril. "Alkohol u vodičov zistený nebol a nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy