Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dominika Gottová zúri! Prečo jej otcovi spravila režisérka TOTO?!
Zdielať na

Dominika Gottová zúri! Prečo jej otcovi spravila režisérka TOTO?!

Archívna reportáž

Po premiére dlho očakávaného dokumentu Karel od režisérky Olgy Malířovej Špátovej (37) ešte stále rezonuje téma života Karla Gotta († 80) v mysliach ľudí, ktorí ho poznali a obdivovali. O film je veľký záujem aj v kinách, kde sa už od 7. októbra premieta. Všetci diváci sú po jeho vzhliadnutí nadšení, no výhrady má voči režisérke a jej zverejneniu jednej chúlostivej scény Gottova najstaršia dcéra Dominika. Svoj názor na to napísala z Fínska, kde od februára žije.

Dominiku Gottovú veľmi rozhodilo zverejnenie istej veľmi dojímavej chvíle, keď sa Karel Gott naposledy stretol s ňou a jej mladšou nevlastnou sestrou Luciou. Bola pritom aj tvorkyňa dokumentu a scénku, keď si slávny spevák zaspieval dojímavú country pieseň Together again (Znovu spolu) a to teraz zverejnila, hoci tak trochu šalamúnsky. Dominika si to ale po jej zhliadnutí už krátko po nakrúcaní neželala a nepodpísala preto súhlas so zverejnením. V dokumente sa z tohto dôvodu ani neobjavila.

"Nerozumiem tomu, prečo musela režisérka zverejňovať zvukovú nahrávku otca v tomto stave. Je tvrdohlavá, že sa nehanbí," odkázala Dominika Gottová z Helsínk. Scénka sa odohrala 28. júla 2019, keď Zlatý slávik privítal vo svojom dome na Bertramke prvorodenú dcéru Dominiku a druhorodenú Luciu (34) na súkromnej oslave 80. narodenín. Bol zoslabnutý ťažkou chorobou, navyše ho trápil zápal pľúc, kvôli ktorému musel zrušiť aj svoje vystúpenie na festivale v Benátkach. Na stretnutí s dcérami sa zúčastnila aj dokumentaristka. "Olga Špátová sa spýtala, či smie nakrúcať a všetci súhlasili," píše vo svojich memoároch Moja cesta za šťastím Gott, keď si spomínal na toto stretnutie s dcérami. Dominika ale dodnes tvrdí, že to bolo inak.

Pozrite si ukážku z filmu Karel:

Najstaršia Gottova dcéra nebola vtedy práve v najlepšom rozpoložení. Brala prášky na upokojenie a zapíjala ich alkoholom, čo spôsobilo opuchy na jej tele a tvári. Nevyzeral preto na záberoch vôbec dobre, čo si uvedomila najmä vtedy, keď za ňou s nimi prišla Špátová. "Bola za mnou v práci, premietla mi ich a ja som sa zdesila. Vyzerala som hrozne, otec bol uplakaný... Jednoducho som nesúhlasila so zverejnením,"  zverila sa svojho času Dominika pre Ahaonline.cz. Dokumentaristka preto tieto zábery do dokumentu ani nemohla zaradiť. V relácii Showtime s tým však tak trochu vypiekla, keď zverejnila aspoň zvukový záznam, priložila k nemu zopár fotiek a porozprávala aj súvisiaci príbeh.  

Ivana sa s fanúšikmi na sociálnej sieti podedila aj o ďalšiu z nepoužitých scén vo filme Karel:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

"On mi ku koncu svojho života rozprával, ako miloval country piesne, ktoré spieval v Amerike na festivale. A to opäť spolu bola chvíľa, keď sa jeho dcéry stretli na Bertramke, naposledy v živote, na jeho narodeniny. A Karel začal spievať tú pieseň a pritom mu tiekli slzy. Ja som tú scénu, bohužiaľ, nemohla použiť z mnohých dôvodov - dramaturgických, stavebných..." vysvetľovala dokumentaristka Špátová. "Predstavoval by som si, že by sme si spoločne zahrali a zaspievali slávnu country pieseň Together Again... (plače) Už sme opäť pohromade a mnoho, mnoho sĺz  steká po tvári. Neviem, či vás to dojme ako mňa, ale asi nie. Tak ideme," vyzýval Gott na nahrávke nalomeným hlasom dcéry. "Ocko, ty plačeš?" počuť v pozadí otázku dcér. "Áno, len čo si na tú vec spomeniem..," odpovedal dojatý slávny otec. Bol to silný moment a skutočne v tomto prípade azda mož no tak trochu súhlasiť s Dominikou, že táto chvíľa mala ostať len medzi nimi.

Súvisiace články

Najčítanejšie