Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poliaci leteli do Mexika za prácou, namiesto toho prišli o orgány
Zdielať na

Poliaci leteli do Mexika za prácou, namiesto toho prišli o orgány

VARŠAVA / Poľskom otriasol osud dvoch dvadsaťročných mladíkov, ktorí tento mesiac odleteli do Mexika za prisľúbenou prácou. Na mieste im ale odobrali obličky a možno aj ďalšie telesné orgány. Jeden z Poliakov zomrel, druhý je v kóme, oznámil spravodajský server Onet. Podľa serveru nie je jasné, či je do zločinu nejako zapletený aj tretí Poliak, ktorý krajanom prácu dohovoril. Pravdivosť hroznej historky medzitým potvrdili poľské úrady.

"O prípade vie poľský konzulát. Týka sa troch poľských občanov. Poľské veľvyslanectvo po prijatí informácií bezodkladne podniklo príslušné kroky. Poľský konzulát je v stálom kontakte s príbuznými poškodených, zamestnávateľom a miestnou prokuratúrou, ktorá vyšetruje okolnosti prípadu," uviedlo poľské ministerstvo zahraničia. Dodalo, že jeden z poškodených zomrel, druhý je hospitalizovaný a tretí z poľských občanov sa už vrátil do vlasti.

Onet sa zaujímal, aké orgány boli Poliakom odobraté, či je v prípade niekto podozrivý a či bol niekto zatknutý. Ministerstvo ale odvetilo, že ďalšie podrobnosti vzhľadom k predpisom o ochrane osobných údajov nemôže oznámiť.

Do prípadu zasiahol minister spravodlivosti a súčasný generálny prokurátor Zbigniew Ziobro, ktorý nariadil krakovskej prokuratúre, aby sa zaoberala prípadom vraždy Poliaka v Mexiku a pokusu o vraždu. "Cieľom je objasniť všetky okolnosti prípadu," uviedol Ziobro.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy