Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Turisti sú pre hotely čoraz vzácnejší, home office v exotike je vyhľadávaná voľba
Zdielať na

Turisti sú pre hotely čoraz vzácnejší, home office v exotike je vyhľadávaná voľba

SLOVENSKO / Pre niektorých stratila svoje čaro, iný jej ešte len prichádzajú na chuť. Práca z domu môže mať rôzne podoby, no kým do príchodu pandémie po nej túžilo mnoho Slovákov, posledné mesiace im spôsobili nečakané vytriezvenie. Kombinovať domácu prácu s dištančným vzdelávaním detí veru nie je to pravé orechové. Pravda len vtedy, ak netrávite svoj pracovný čas niekde pri mori.

Práca na diaľku ponúka množstvo nástrah, no zároveň aj výhod. Tou najväčšou je určite voľnosť a neviazanosť na konkrétne miesto. Aj preto sa viacero Slovákov rozhodlo zbaliť si „fidlátka“ a často aj s rodinou vymeniť domáce prostredie za exotiku. "Stopercentná práca z domu už nevyhovuje každému, ale zamestnanci oceňujú skôr takú striedavú prácu," informovala hovorkyňa portálu PROFESIA.SK Nikola Richterová. 

Lenže, pobyty na niekoľko týždňov až mesiacov pre pandemické obmedzenia nie sú možné všade. Ešte stále však zostalo niekoľko miest, ktoré potešia nielen oko, ale aj dušu. „Keď si zoberiete destinácie, ktoré sú momentálne otvorené, a to je napríklad Omán, Emiráty, Maldivy alebo Zanzibar, tie vyžadujú len PCR test pred odletom a potom môžete s trojhodinovým posunom normálne fungovať z hotela na home office pracovnom alebo deti na školskom,“ uviedla riaditeľka cestovnej kancelárie Eleonóra Fedorová. 

Za bežných okolností by si takýto režim mohol dovoliť málokto, no koronakríza vyprázdnila hotely po celom svete a turisti sú pre ne stále vzácny artikel. Aj preto ceny za takéto pobyty klesli v mnohých prípadoch o 30-40 percent.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy