Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tajomstvo Gottovcov je vyzradené! Podľa TOHTO vybrali Ivana a Karel mená dcéram!
Zdielať na

Tajomstvo Gottovcov je vyzradené! Podľa TOHTO vybrali Ivana a Karel mená dcéram!

Archívna reportáž

Zdá sa, že ešte stále je toho dosť, čo svet o zosnulom Karlovi Gottovi netuší. Postupne sa dostávajú na verejnosť rôzne zaujímavé ukážky z autobiografie legendy českého hudobného neba. Výpravná publikácia, ktorá obsahuje približne 1800 fotografií a obrazových dokumentácií, z toho mnohé sú zverejnené vôbec po prvýkrát, sa začala predávať od 14. júla, v deň nedožitých 82. narodenín majstra.

V textovej časti autobiografie Má cesta za štěstím sa zosnulý spevák Karel Gott († 80) pri jej písaní vyznal z mnohých doposiaľ nepublikovaných pocitov a zážitkov, opísal rôzne príbehy a udalosti zo svojho života. Jedno z odhalených tajomstiev bol aj výber mien pre jeho dcéry, píše portál Extra.cz.

Spevák Karel Gott síce stihol počas život splodiť až štyri dcéry, ale predsa len mal najbližšie k dvom najmladším, s ktorými žil od ich narodenia, dokonca bol vraj aj pri ich pôrode. Ich matka Ivana sa stala aj jeho jedinou manželkou, krátko pred narodením druhej dcéry. Aj keď obaja vraj dúfali, že sa im narodí syn, z narodenia druhej dcérky mali veľkú radosť. Obe dostali až dve krstné mená, čo je v týchto našich končinách nie celkom typické. Doteraz sa však o dôvode ich výberu skôr špekulovalo, keďže Gottovci nič neprezradili, stalo sa tak napokon až pri písaní maestrovho životopisu. V spomienkach sa zveril, že tak, ako väčšina budúcich rodičov, aj on s Ivanou si sadli a napísali na papier viaceré mená, než sa spoločne rozhodli pre konečný výber.

Karel Gott si ešte počas života zaspieval duet so svojou dcérou Charlotte Ellou, ktorý dodnes dojíma mnohých jeho priaznivcov:

V prípade staršej dcérky vedeli už pred pôrodom, že to bude dievčatko, aj keď sa na verejnosti objavovali "zaručené" správy, že Zlatý slávik sa dočká prvého syna. "Všetci to iste mysleli dobre, ja som si ale v tej dobe uvedomil, ako aj to najvrelejšie prianie môže byť vlastne pre budúcu mamičku necitlivé," napísal v autobiografii slávny spevák. Dôvod pre výber až dvoch mien, ako aj konkrétna voľba, bolo napokon aj celkom pragmatické. "Hlavne, aby naša dcéra mala v budúcnosti na výber z dvoch mien, ktoré by boli zrozumiteľné aj v zahraničí. Charlotte Ella Gottová. Páčili sa nám zdvojené tt a ll. Charlotte ako Karla po mne a Ella po mojej jazzovej bohyni Elle Fitzgerald," vysvetlil Gott, prečo vybrali pre dcérku, ktorá sa narodila v roku 2006, v Česku nezvyklé mená. O dva roky neskôr, keď sa mala narodiť ich druhá dcéra, postupovali podobne. "S vyberaním mena pre druhé dievčatko to bolo trochu zložitejšie, pretože to muselo byť znelé nielen s priezviskom Gottová, ale malo pekne ladiť aj s menom Charlotte Elly. Nakoniec sme sa zhodli na Nelly, zdvojené ll a Sofie podľa úchvatnej Sophie Loren, náš spoločný herecký idol s Ivanou," zdôvodnil majster aj výber druhého mena pre ženského potomka.

Autobiografickej knihe Karla Gotta sa mimoriadne darí, radosť ma z toho aj vdova Ivana Gottová:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Na tretie dieťa s manželkou Ivanou, s ktorou sa zobrali v jeho milovanom Las Vegas počas jej druhého tehotenstva, si spevácka legenda už netrúfla. Jednak z dôvodu svojho pokročilejšieho veku, jednak iste aj preto, že žiadnu záruku syna aj tak nemal. Zo staršej dcérky, ktorá sa na neho veľmi podobá, vyrastá pekná, spevácky nadaná slečna. Práve ju si vybral, aby s ním naspievala jeho poslednú pieseň na rozlúčku. Dojímavé slová s peknou melódiou chytili za srdcia nejedného poslucháča a stala sa veľkým hitom. Charlotte Ella svojím spevom dokázala, že Karel Gott v nej má zdatnú pokračovateľku v speváckej línii. Je možné, že jej cudzokrajne znejúce meno bude raz známe aj v zahraničí, podobne ako meno jej slávneho otca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie