Eximbanka má novú generálnu riaditeľku
19.1.2022 14:31

Eximbanka má novú generálnu riaditeľku

Eximbanka Zdroj: TASR/Pavol Funtál
Uložiť článok
Zuzana Kalivodová nahradila vo funkcii Moniku Kohútovú. Zmeny sú aj na postoch námestníkov.

Bratislava 19. januára (TASR) – Novou generálnou riaditeľkou Exportno-importnej banky SR (Eximbanka) sa stala Zuzana Kalivodová, ktorá tak nahradila Moniku Kohútovú. Tá stála na čele Eximbanky od novembra 2017. Vyplýva to z materiálu návrh na odvolanie a vymenovanie členov Rady banky Exportno-importnej banky Slovenskej republiky, ktorý v stredu schválila vláda. Kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) zároveň vymenil aj námestníkov generálnej riaditeľky Eximbanky.

Odvolanie námestníkov

Kalivodová vyštudovala finančný manažment, finančné trhy a finančné analýzy na chemickotechnologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Od roku 2013 do leta minulého roka pôsobila v bankovníctve naposledy ako riaditeľka odboru compliance a bezpečnosti Poštovej banky. Pracovné skúsenosti má aj z ministerstva financií či z generálneho riaditeľstva EK pre vnútorný trh.

Vláda odvolala z funkcií námestníkov generálnej riaditeľky Eximbanky Mareka Meliška, Janu Valkučákovú a Michala Kozáčika. Za nových námestníkov kabinet vymenoval Pavla Tavača a Michaelu McGuire.

Eximbanka je štátna exportno-úverová inštitúcia zriadená zákonom na podporu exportu. Umožňuje vstup slovenským exportérom do obchodných a investičných vzťahov tam, kde komerčný finančný sektor prejavuje menší záujem prevziať na seba riziko.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.