Na hlavný obsah

PS chce v eurovoľbách ukázať, že Slovensko patrí na západ

Docieliť chce, aby nevyhrali protieurópske a proruské sily.

PS chce v eurovoľbách ukázať, že Slovensko patrí na západ
Uprostred kandidát vo voľbách do EP Ľudovít Ódor. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Progresívne Slovensko chce vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) ukázať, že SR patrí na západ. Docieliť chce, aby voľby nevyhrali protieurópske a proruské sily, ale proeurópska strana.

Vyplýva to zo štvrtkových (18. 4.) vyjadrení predsedu hnutia Michala Šimečku a lídra kandidátky do eurovolieb Ľudovíta Ódora.

„Mojou najväčšou prioritou bude vysvetliť občanom, prečo je miesto Slovenska na Západe,“ povedal Ódor. Deklaroval záujem PS udržať Slovensko v Európe a vyslať signál o proeurópskej orientácii krajiny. V kampani sa chce orientovať aj na budúce generácie.

„V EÚ musíme urobiť viac pre kvalitu života mladých. Vytvoriť viac celoeurópskych programov v oblasti vzdelávania, spoznávania iných krajín alebo atraktivity pre domáci aj zahraničný talent,“ dodal.

Kritika vlády Roberta Fica

Šimečka vníma eurovoľby ako poslednú šancu tento rok poraziť Smer-SD. Kritizoval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a vládu, ktorá podľa neho ťahá Slovensko preč z EÚ.

Poukázal na riziko pozastavenia čerpania eurofondov pre Slovensko či na ekonomický stav krajiny. Je presvedčený, že kandidátka PS má na to, aby vyhrala eurovoľby.

PS chce v rámci kampane chodiť aj do regiónov, plánuje 62 akcií po celom Slovensku. Ódor plánuje navštevovať aj pohostinstvá mimo krajských miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko