Aktuálne 29. júl 2021

Minister rozumie snahe polície vyhnúť sa donucovacím prostriedkom na protestoch

TASR
TASR

Roman Mikulec odsúdil nezodpovedné zneužívanie pandémie a vytĺkanie politického kapitálu na úkor ochrany života a zdravia občanov.

Roman Mikulec odsúdil nezodpovedné zneužívanie pandémie a vytĺkanie politického kapitálu na úkor ochrany života a zdravia občanov.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) rozumie snahe polície vyhnúť sa využitiu donucovacích prostriedkov v súvislosti s protestom v centre Bratislavy. Mrzí ho, že neohlásené zhromaždenie znepríjemnilo deň vodičom aj obyvateľom mesta. Pre TASR to v reakcii na priebeh protestu uviedla riaditeľka tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR Barbara Túrosová.

"Minister vnútra je od začiatku informovaný o priebehu zhromaždenia viceprezidentom Policajného zboru (PZ) aj riaditeľom Krajského riaditeľstva PZ Bratislava. Rozumie snahe polície vyhnúť sa použitiu donucovacích prostriedkov, ktoré by mohlo viesť k eskalácii napätia," uviedla Túrosová.

Ministra podľa jej slov tiež mrzí znepríjemnenie situácie obyvateľom Bratislavy. "O to viac, že jeho motívom je nezodpovedné zneužívanie pandémie a vytĺkanie politického kapitálu na úkor ochrany života a zdravia občanov SR," dodala.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Krátko po 11.00 h sa demonštrujúci presunuli na cestu a zablokovali ju. Aktuálne blokujú viaceré ulice v okolí Hodžovho námestia, čím spôsobujú dopravný kolaps v centre Bratislavy. Polícia deklaruje, že pre štvrtkové neoznámené verejné zhromaždenie prijala adekvátne opatrenia, situáciu monitoruje a priebežne vyhodnocuje.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0