Aktuálne 29. júl 2021

Protestujúci dav naďalej odmieta uvoľniť zablokovaný autobus v podjazde

TASR
TASR

Dopravný podnik Bratislava sa od protestov dôrazne dištancuje a odmieta prezentáciu svojich vozidel na propagáciu demonštrácie na sociálnych sieťach.

Dopravný podnik Bratislava sa od protestov dôrazne dištancuje a odmieta prezentáciu svojich vozidel na propagáciu demonštrácie na sociálnych sieťach.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Protestujúci v okolí Prezidentského paláca v Bratislave naďalej odmietajú uvoľniť zablokovaný autobus v podchode na Hodžovom námestí tak, aby mohol pokračovať v ceste. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) v reakcii na fotky, ktoré kolujú na sociálnych sieťach.

"DPB touto cestou zdôrazňuje, že sa do demonštrácie nezapája a od tohto protestu sa dištancuje," uviedol hovorca dopravcu Martin Chlebovec.

Na popoludňajšej tlačovej besede predstavitelia polície informovali, že priebeh zhromaždenia monitorujú. Zabrániť  zhromaždeniu nebolo podľa ich slov možné. Argumentovali, že i napriek faktu, že nešlo o oznámené zhromaždenie, nie je zákonný dôvod  zhromaždenie rozpustiť. Fakt, že polícia nezabránila zablokovaniu ulíc, vysvetlili zasa tým, že nemožno obmedzovať pohyb, ak nie je možné jednoznačne určiť, či ide o účastníkov demonštrácie. Podľa policajtov sa dokumentujú všetky prípadné priestupky, potvrdili, že na mieste malo dôjsť k poškodeniu jedného motorového vozidla. "Nedochádza k vážnym útokom na zdravie či bezpečnosť alebo k vážnemu narušeniu verejného poriadku,“ povedal viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Demonštrujúci v priebehu dňa zablokovali viaceré ulice v okolí Hodžovho námestia.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia