Prieskum Ipsosu Pellegrini by v druhom kole prezidentských volieb porazil Korčoka

Postoj
Postoj

V druhom kole by predsedu parlamentu volilo 40 percent respondentov, zatiaľ čo bývalého ministra zahraničia 26 percent.

V druhom kole by predsedu parlamentu volilo 40 percent respondentov, zatiaľ čo bývalého ministra zahraničia 26 percent.

Postoj

Postoj

Ak by sa v druhom kole prezidentských volieb stretli Peter Pellegrini a Ivan Korčok, zvíťazil by súčasný šéf parlamentu. Ukazuje to prieskum agentúry Ipsos pre Denník N.

V prvom kole by Pellegriniho určite volilo 19 percent opýtaných, pre ďalších 24 percent by bol jedným z kandidátov. Za bývalého ministra zahraničia by určite hlasovalo 14 percent ľudí a 17 percent ho označilo ako jedného z kandidátov. 

Za vedúcou dvojicou nasledujú generálny prokurátor Maroš Žilinka, exminister spravodlivosti Štefan Harabin, vedec Robert Mistrík a bývalý šéf slovenskej diplomacie Ján Kubiš. 

Korčok, Harabin a Kubiš už svoj zámer kandidovať avizovali. Žilinka v septembri oznámil, že sa neplánuje zapojiť do súboja o prezidentský palác. Pellegrini kandidatúru nevylúčil. 

V druhom kole by Pellegriniho volilo 40 percent respondentov, zatiaľ čo Korčoka 26 percent. Líder Hlasu by výrazne zvíťazil aj v prípade, že by sa dostal do druhého kola s niektorým z ďalších štyroch kandidátov. 

Korčok by v druhom kole porazil všetkých kandidátov okrem Pellegriniho. 

Prieskum tiež ukazuje, že šéfa parlamentu by v druhom kole podporilo 81 percent voličov Hlasu, 77 percent voličov Smeru, 64 percent voličov SNS, 44 percent voličov Republiky, 27 percent voličov KDH a 20 percent voličov bývalého OĽaNO.

Korčoka by volilo 72 percent voličov SaS, 66 percent SaS, 62 percent bývalého OĽaNO a 47 percent KDH.

Čítajte tiež
Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia