Aktuálne 29. júl 2021

Opozičná spolupráca Fico s Uhríkom organizujú spoločne protest pred Ústavným súdom

Postoj
Postoj

„Dnes sa bojí, a preto ako topiaci sa už aj fašistickej slamky chytá," reaguje Juraj Šeliga na šéfa Smeru.

„Dnes sa bojí, a preto ako topiaci sa už aj fašistickej slamky chytá," reaguje Juraj Šeliga na šéfa Smeru.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Fico s Uhríkom organizujú spoločne protest pred Ústavným súdom
Milan Uhrík a Robert Fico. Foto - TASR

Predseda hnutia Republika Milan Uhrík na sociálnej sieti informoval, že jeho strana sa spoločne so Smerom Roberta Fica a ďalšími občianskymi aktivistami dohodla zorganizovať v septembri masový protest. Konať sa má 1. septembra v Košiciach pred Ústavným súdom.

Mnohí členovia hnutia Republika odišli z ĽSNS. Teraz budú na príprave protestu spolupracovať so Smerom.

„Áno, dokázali sme rokovať, prekonať drobné rozdiely a zjednotiť sa v podpore spoločného protestu. Nejdeme politikárčiť a súťažiť o to, kto tam bude mať viac straníckych vlajok. Budeme tam všetci spolu, slušne - ako občania za občanov,“ uviedol Uhrík.

Dúfa tiež, že sa k iniciatíve Smeru a Republiky pridajú aj ostatné relevantné opozičné strany. „Protestovať pred prezidentským palácom či úradom vlády už nemá zmysel,“ povedal predseda Republiky s tým, že teraz prídu pred Ústavný súd v Košiciach, „ktorý jediný môže túto vládu slušným a legitímnym spôsobom zastaviť.“

Smer na spoločný protest s Uhríkom reagoval tým, že mesiace upozorňuje verejnosť na rozklad právneho štátu a „s plnou vážnosťou, cítiac obrovskú zodpovednosť za osud Slovenskej republiky, sa podujal postaviť politickú hrádzu na ochranu základných ľudských práv a slobôd pred súčasnou vládou.“

Hovorca Smeru deklaroval ambíciu vynaložiť potrebné úsilie na podporu protivládneho protestu. Dodal, že každý, kto slušne a demokraticky zdieľa tento postoj, je na demonštrácii vítaný.

Šeliga: Fašista s komunistom krajinu nikam neposunú

Koaliční poslanci dohodu kritizujú a Smeru pripomínajú, že chcel budovať hrádzu proti extrémizmu. „Gratulujem Robertovi Ficovi k úspešnému dobudovaniu hrádze proti extrémizmu,“ uviedol podpredseda parlamentu Gábor Grendel z OĽaNO.

Roman Foltin z SaS poznamenal, že hoci sa ľavicový Smer hlási k antifašizmu a SNP, teraz sa spája s odídencami z ĽSNS, ktorí sa podľa jeho slov hlásia k pravicovému extrémizmu. Hovorí, že šéfovi Smeru Robertovi Ficovi ide len o získanie moci.

„Toľko sme z úst Fica počúvali o hrádzi proti extrémizmu.Toľko sme počúvali o tom, že rozhodnutia Ústavného súdu treba rešpektovať… Ale boli to len prázdne reči. Dnes sa bojí, a preto ako topiaci sa už aj fašistickej slamky chytá,“ napísal podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga na sociálnej sieti.

„Fašista s komunistom však krajinu nikam neposunú,“ dodal Šeliga.

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0