Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kľúčový ťah na Donovaly bol ochromený. Na cestu popadali úlomky zo skaly
Zdielať na

Kľúčový ťah na Donovaly bol ochromený. Na cestu popadali úlomky zo skaly

DONOVALY / V Banskej Bystrici v časti Jakub v smere na Donovaly takmer došlo k nešťastiu. Zo svahu sa tam zosunula časť pôdy, čo spôsobilo rozštiepenie skaly, ktorej časti sa rozsypali na štvorprúdovú cestu. Zosuv ochromil dopravu na niekoľko hodín a na mieste musia vykonať prehliadku odborníci z oblasti geológie. Tí určia ďalší postup. Záchranári pre odpratanie cesty použili bager a na mieste sa tvorili dlhé kolóny.

"V miestnej časti Jakub došlo k náhlemu zosuvu pôdy na štátnu cestu I/59, čo je veľmi frekventovaná cesta medzinárodného významu. Situácia skomplikovala aj dopravu, nakoľko zosuv si aj z preventívnych dôvodov vyžiadal čiastočné uzatvorenie cesty až do odstránenia prekážky. Premávku na mieste riadila polícia v protismernej časti. Situácia si pravdepodobne na istý čas vyžiada aj zúženie pruhov," priblížila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Nejde pritom o ojedinelý jav. Svah nad miestnou komunikáciou na Mlynskej ulici v banskobystrickej mestskej časti Podlavice sa v posledných dňoch vo väčšej miere vplyvom počasia taktiež zosúva. Ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, v záujme bezpečnosti obyvateľov mesta ako účastníkov cestnej premávky preto musí samospráva pristúpiť k nevyhnutným opatreniam.

Na mieste bola reportérka Katarína Kováčiková a viac sa dozviete v relácií KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy