Denník N

O festivale Pohoda sme dlho ani nevedeli, že sa chystá, hovoria Marián Kaščák starší a mladší

Vianoce u Kaščákovcov začiatkom 80. rokov a koncert súrodeneckého tria (najstarší brat Marián je na fotkách vpravo). Foto - archív M. K.
Vianoce u Kaščákovcov začiatkom 80. rokov a koncert súrodeneckého tria (najstarší brat Marián je na fotkách vpravo). Foto – archív M. K.

Najznámejšími z tejto rodiny sú hudobník Michal a lekár Peter. Ale sú v nej ešte dvaja ďalší muži. Otec a najstarší brat. Volajú sa rovnako. Obaja žijú v Trenčíne, prvý je dôchodcom, ale stále aktívnym lekárom, druhý inžinierom, ktorý pracuje na útvare interných služieb mesta.

Pri 25. výročí Pohody nás zaujímalo, ako to bolo u nich doma s hudbou, ako si Marián Kaščák starší a mladší pamätajú začiatky festivalu a aký k nemu majú vzťah dnes.

Najskôr bol Tritol, až potom Bez ladu a skladu

„Už keď mali Mišo s prostredným synom Petrom kapelu Bez ladu a skladu, nebránili sme im v hudobných aktivitách, aj keď za minulého režimu s tým občas boli problémy. Akurát som im hovoril nech nehrajú príliš hlasno, aby bolo rozumieť textom. Musím sa priznať, že tie sa mi viac páčili ako hudba,“ spomína otec. „Dôverovali sme im a podporovali ich. Aj keď nás niektorí ľudia varovali, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie