Aktuálne 23. október 2021

Rusko už piaty deň v poradí eviduje rekordný denný počet úmrtí

TASR
TASR

V krajine i v najviac zasiahnutej metropole Moskva však čoskoro vstúpia do platnosti nové pandemické opatrenia.

V krajine i v najviac zasiahnutej metropole Moskva však čoskoro vstúpia do platnosti nové pandemické opatrenia.

TASR

TASR

Rusko už piaty deň v poradí eviduje rekordný denný počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom. V krajine i v najviac zasiahnutej metropole Moskva však čoskoro vstúpia do platnosti nové pandemické opatrenia, ktorými chce ruská vláda spomaliť šírenie vírusu, informovali agentúra Reuters a AFP.

Za uplynulých 24 hodín v Rusku pribudlo 37 678 nových prípadov nákazy koronavírusom a 1075 súvisiacich úmrtí, čo je pri oboch hodnotách najviac od začiatku pandémie koronavírusu. Rusko pritom eviduje rekordný denný počet nových prípadov už tretí deň v poradí.

Za uplynulých 24 hodín sa v Rusku zvýšil tiež počet aktívnych prípadov, ktorých tam v súčasnosti evidujú 833 318, vyliečilo sa 26 077 ľudí.

Najvyššie počty nakazených i úmrtí spomedzi ruských regiónov hlási Moskva. Za uplynulých 24 hodín tam pribudlo vyše 7800 nových infekcií a 82 súvisiacich úmrtí.

Mesto sa pre zlú pandemickú situáciu rozhodlo od 28. októbra do 7. novembra zaviesť čiastočný lockdown. V tomto období budú v meste otvorené len supermarkety a lekárne, zavrú sa školy aj škôlky a reštaurácie budú môcť ponúkať iba donášku jedla.

Nové pandemické opatrenia začnú však čoskoro platiť v celej krajine. Ruský prezident Vladimir Putin totiž v stredu schválil návrh ruskej vicepremiérky Taťjany Golikovovej o zavedení dní pracovného pokoja na celom území Ruska od 30. októbra do 7. novembra. Zároveň vyzval občanov, aby sa dali zaočkovať.

Od začiatku pandémie v Rusku celkovo zaznamenali už viac ako 8,2 milióna prípadov nákazy a 229 528 súvisiacich úmrtí. Rusko pritom eviduje najvyšší celkový počet úmrtí spomedzi všetkých európskych krajín.        

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia