Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hviezdna speváčka pod hrozbou väzenia?! Sudca nariadil proces pre daňové úniky!
Zdielať na

Hviezdna speváčka pod hrozbou väzenia?! Sudca nariadil proces pre daňové úniky!

Archívna reportáž

Sympatická Kolumbijčanka s dokonalo ženskou figúrou a roztancovanými bokmi žije už roky po boku manžela, hviezdneho futbalistu FB Barcelona, Gerarda Piquého v Španielsku. No zdá sa, že nie všetko sa jej pre jej krásu a slávu prepečie. Istý sudca na to zjavne nedbá.

Sudca v Španielsku vyšetrujúci údajné daňové úniky kolumbijskej speváčky Shakiry vo štvrtok odporučil, aby sa v tejto veci konal súdny proces. Podľa neho existujú dôkazy, že sa umelkyňa mohla vyhnúť jej daňovým povinnostiam v krajine.

Sudca Marco Juberías napísal, že jeho trojročné vyšetrovanie dospelo k záveru, že existujú „dostatočné dôkazy o zločinnosti“, aby sa prípad mohol dostať pred súd. Voči rozhodnutiu sa možno odvolať.

Shakira "zachraňuje" svet, no na riadne priznané dane jej už zjavne čas neostal:

​Prokurátori v decembri 2018 obvinili speváčku, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila na daniach v Španielsku 14,5 milióna eur. Interpretka podľa nich v danom období uvádzala ako jej oficiálne bydlisko Bahamy, v skutočnosti však žila po väčšinu daného obdobia v Španielsku so svojím partnerom, španielskym futbalistom Gerardom Piquém.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Shakira (@shakira)

Štyridsaťštyriročná interpretka pri výpovedi v roku 2019 poprela previnenie. Jej firma pre styk s verejnosťou uviedla, že akonáhle ju daňový úrad informoval o dlhu, okamžite ho zaplatila. Shakira čelí možnej pokute a dokonca aj trestu odňatia slobody. Sudca však môže prvopáchateľom odpustiť väzenie, ak sú odsúdení na menej ako dva roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie